Fostul sef al Romtelecom a fost cooptat in boardul Total Soft

Fostul director general al Romtelecom Yorgos Ioannidis a fost cooptat, de la 15 iulie, in Consiliul de Administratie al producatorului de solutii IT pentru afaceri Total Soft, urmand sa se implice in luarea deciziilor strategice ale companiei pentru anii urmatori.

"Ioannidis nu va avea activitati executive in Total Soft. Experienta si conexiunile in domeniul IT&C il recomanda in consiliul director al companiei, unde va participa la luarea deciziilor strategice in anii urmatori", a declarat directorul general al Total Soft, Liviu Dragan, citat de Mediafax.

Alaturi de Ioannidis, din consiliul de administratie al Total Soft mai fac parte Liviu Dragan si doi reprezentati ai grupului Global Finance, una din cele mai importante firme de investitii private din Europa de Sud-Est, prezenta in actionariatul companiei din 2005.

Ioannidis a condus operatiunile Romtelecom in perioada mai 2007 - iunie 2011, fiind inlocuit de Stefanos Theocharopoulos, directorul general a Cosmote Romania, al treilea operator local de telefonie mobila, de la 1 iulie.

Controlata de grupul elen OTE, Romtelecom este cel mai mare operator local de telefonie fixa, cu afaceri de 716,9 milioane euro in 2010, in scadere cu 8,4% fata de anul precedent.

Total Soft este unul dintre cei mai importanti producatori locali de solutii IT pentru afaceri, cu afaceri de 22,5 milioane de euro, in urcare cu 14% fata de 2009.

In prima jumatate a anului, firma a inregistrat venituri de 11,6 milioane de euro, in crestere cu aproximativ 11% fata de iunie 2010. Pentru intregul an, managementul companiei se asteapta la o cifra de afaceri consolidata de peste 25 milioane de euro si o crestere a EBITDA la 4,5 milioane de euro.

Anul trecut, compania a inceput o strategie de expansiune internationala, prin deschiderea a patru subsidiare in Bulgaria, Serbia, Grecia si Qatar, dar si prin evaluarea unor potentiale tinte de achizitie in tari cu o puternica crestere economica, cum ar fi Turcia sau Polonia.

Total Soft este controlata de Ferabosco Investments Limited (Cipru) - 90,5%, Liviu Dragan - 7,9% si Florin Manea - 1,6%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri