Una dintre tehnici implica o sursa de voltaj dedicata atat pentru unitatatea centrala de procesare (CPU) cat si pentru memoria cache, iar cealalta tehnica integreaza regulatori de voltaj pe tranzistori pentru a le imbunatati eficienta. Introducerea tehnologiei de productie 90-nanometer a Intel in 2003, a incurajat compania sa caute noi moduri de a controla consumul de energie crescut al procesoarelor sale.

Ca rezultat, in cursul acestui an Intel intentioneaza sa schimbe intreaga arhitectura de productie a cipurilor pentru a minimiza consumul de energie. Compania cauta acum alte domenii ale platformei pentru a reduce consumul energetic.

Ca parte a planului sau, Intel cauta sa separe sursa de voltaj, astfel incat CPU va avea o sursa dedicata de voltaj, iar memoria cache va avea si ea propria sursa.

Citeste si:

Un asemenea sistem inseamna ca circuitele integrate care regleaza voltajul furnizat catre aceste componente in actualele sisteme ar putea fi indepartate, eliberand spatiul placii de baza si inlocuind sursele de exces al consumului energetic.

Un mod aditional de a reduce cosumul energetic al cipset-ului si celelalte componente ale placii de baza, este de construi regulatori digitali de voltaj direct pe cip, renuntandu-se la utilizarea componentelor analoage. Regulatorii digitali schimba cerintele de voltaj mai rapid decat componentele analoage.