Anul viitor piata de telecomunicatii ar putea inregistra o crestere a veniturilor, a afirmat Jean-François Fallacher, directorul general al Orange Romania, cel mai mare operator local de telefonie mobila.
“ 2010 a fost un an dificil, iar anul acesta a fost destul de dur. In primul semestru din acest an am inregistrat o scadere a veniturilor de circa 5%. Insa performam mai bine decat competitorii nostri si vara a fost destul de buna. Vedem ca lucrurile se imbunatatesc si speram ca anul viitor piata va creste din nou. Suntem optimisti, dar precauti”, a afirmat seful companiei cu 10,1 milioane de clienti.

Piata locala de telecomunicatii a fost de circa 2,87 miliarde de euro anul trecut, in scadere cu 335 de milioane de euro fata de 2009, conform unui raport al France Telecom, actionarul majoritar al Orange Romania.

Cifrele din ambii ani reprezinta veniturile din telefonie mobila si fixa, internet fix si transfer de date. Astfel, din valoarea pietei telecom de 2,87 miliarde de euro din 2010 lipsesc serviciile de televiziune estimate la peste 300 de milioane de euro.

Cea mai mare parte din aceasta piata il reprezinta segmentul telefoniei mobile, care in 2010 a fost de aproximativ 2,12 miliarde de euro, comparativ cu 2,42 miliarde de euro in urma cu doi ani.

Orange Romania a inregistrat in 2010 venituri 988,4 milioane de euro si un profit net de 221,8 milioane de euro.

In primul semestru din acest an, compania a raportat o cifra de afaceri de 457 milioane de euro, mai putin cu 5,6% fata de perioada similara din 2010.





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri