Microsoft se asteapta sa comercializeze 350 de milioane de unitati cu sistemul de operare Windows 7 pe intreg anul 2012. Anuntul vine la o luna dupa ce compania a anuntat ca a vandut peste 350 de milioane de licente Windows 7 in cele 18 luni de cand produsul a fost lansat, scrie eWeek.com.
Steve Ballmer, CEO Microsoft, a subliniat ca cele 350 de milioane de licente livrate fac din Windows “de departe cel mai popular sistem de operare”.

Divizia Windows Live a afisat venituri de 4,62 mld. $ pe al treilea trimestru, in crestere cu 4% de la an la an. Numarul de sisteme business pe care este instalat Windows 7 a atins in perioada mentionata o cota de 40%.

Stirile despre vanzarile Windows 7 vin pe fondul pregatirilor de lansare a Windows 8 care va arunca Microsoft “in focul luptelor” ce se duc pe segmentul tabletelor. Microsoft pariaza sume mari pe succesul Windows 8, sistem ce va fi lansat, cel mai probabil, in octombrie anul curent.

IDC estimeaza ca piata PC-urilor va creste anul acesta cu 5%, fata de evolutia de 1,8% in 2011. Totodata, mai mult de 103 milioane de tablete vor fi vandute in 2012, vanzarile urmand sa se tripleze pana in 2015, pana la 326,3 milioane unitati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri