Avangate, companie fondata de omul de afaceri Radu Georgescu si unul dintre cei mai importanti jucatori pe piata de solutii eCommerce pentru producatori de software, SaaS si servicii cloud, a fost achizitionata de catre Francisco Partners, unul dintre cele mai puternice fonduri de private equity din Statele Unite axat pe tehnologie.

Cu un capital de 7 miliarde de dolari, Francisco Partners este unul dintre cele mai mari fonduri private de investitii cu focus pe tehnologie.

Infiintata in 1999, compania a luat nastere pentru investiti in companii din domeniul IT, cu focus atat pe segmentul operational cat si tehnologic.

Francisco Partners vizeaza investitiile in companiile private, in tranzactii ce au pornit pana acum de la 30 de milioane de dolari si pot ajunge si la 2 miliarde de dolari.

Partenerii fondului de investitii au investiti peste 3 miliarde de dolari in fonduri de capital, in peste 50 de companii din zona de tehnologie.
Printre ultimele investitii derulate de catre Francisco Partners se numara achizitia companiei de software Paymetric (august 2013), dar si a producatorului de origine franceza Corsair, cunoscut ca unul dintre cei mai mari producatori de echipamente hardware pentru calculatoare, intr-o tranzactie care s-a ridicat la 75 de milioane de dolari. (mai 2013).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri