Deutsche Telekom, proprietarul T-Mobile, va prelua integral divizia T-Mobile Cehia, platind 828 milioane euro pentru pachetul de 39,2% pe care nu il detine deja, potrivit fondului de capital privat Mid Europa, principalul actionar minoritar, transmite Bloomberg.

Actionarii minoritari ai T-Mobile Czech sunt asociati in grupul Falcon, Mid Europa controland 75% din partile sociale ale vehiculului.

Mid Europa a precizat, intr-un comunicat, ca tranzactia ar trebui sa fie finalizata pana la finele lunii februarie, scrie Mediafax.

Deutsche Telekom continua astfel strategia de extindere in Europa de Est. Grupul a convenit in luna noiembrie preluarea operatorului polonez de servicii de telefonie fixa destinate companiilor GTS Central Europe.

Potrivit unor surse, compania germana a facut recent o oferta guvernului grec pentru preluarea unei participatii de 10% la OTE, tranzactie prin care ar acumula jumatate din actiunile companiei elene si ar scoate statul din actionariat. OTE este prezenta in Romania prin Romtelecom, Cosmote si Germanos.

Citeste si:
Telekom Romania majoreaza preturile de la 1 martie
Telekom Romania majoreaza...

Deutsche Telekom este prezent pe piata din Cehia din 1996. Divizia ceha a grupului avea 5,5 milioane de clienti la finele anului 2012 si a inreigstrat in acel an vanzari de 1,04 miliarde euro.

Grupul spaniol Telefonica a finalizat in luna ianurie vanzarea propriei divizii din Cehia catre grupul PPF, pentru 2,5 miliarde euro.

Afacerile din Europa de Est au generat in primele noua luni ale anului trecut 22% din veniturile Deutsche Telekom.

Actiunile grupului au scazut cu 5,4% de la inceputul acestui an. Deutsche Telekom are o capitalizare de piata de 52,3 miliarde euro la cotatia de la finalul sedintei de vineri.

Citeste si:
Coronavirus | Cehia ar putea ține granițele închise timp de 6 luni
Coronavirus | Cehia ar putea...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
ANCOM a cerut furnizorilor de Internet blocarea accesului la site-ul sancționat
Setari Cookie-uri