Zitec, unul dintre principalii producatori locali de aplicatii online, a inregistrat anul trecut afaceri de 2,3 milioane euro, in crestere cu peste 60% comparativ cu anul 2012, in timp ce numarul membrilor echipei a crescut cu peste 50%, la un total de peste 90 de specialisti software.

Daca ai un magazin online, esti furnizor de servicii pentru online ori esti interesat de marketing, participa la ecomTEAM, cel mai important eveniment regional de e-commerce si marketing digital.

Afla mai multe detalii pe site-ul: ecomTEAM.ro.

Jumatate din veniturile companiei din 2013 au provenit din proiecte livrate pe plan extern, in principal catre clienti din SUA, Marea Britanie, Grecia, Cipru sau Arabia Saudita. Pe plan local, compania a inregistrat performante notabile si pe zona de eCommerce, in portofoliu avand primul proiect extern al celui mare retailer online din Romania, website-ul liderului din retailul offline de produse electroIT, precum si solutia eCommerce pentru liderul in servicii de turism.

In 2013, Zitec a continuat investitiile in start-up-uri, printre cele mai importante proiecte sustinute numarandu-se HuddleHero.com (SUA), platforma online dedicata amatorilor de sporturi de echipa, si editura de benzi desenate HAC!BD (Romania), valoarea investitiilor ridicandu-se la peste 150.000 de euro.

„In ultimele 6 luni am dezvoltat integral platforma HuddleHero.com, cu scopul de a o transforma intr-o interfata prietenoasa, interactiva. Proiectul a debutat luna trecuta, reunind peste 40.000 de echipe sportive amatoare inregistrate in Statele Unite, active in peste 400 de ligi, practic fiind cea mai cuprinzatoare platforma de profil din lume. De asemenea, am continuat investitiile si in revista Harap Alb continua, lansand aplicatia mobila Super Erou, prin care iubitorii de benzi desenate sa poata accesa reviste dedicate direct de pe telefoane mobile si tablete”, a declarat Alexandru Lapuan, CEO i co-fondator Zitec.

Citeste si:
Zitec își oferă serviciile pentru digitalizarea primăriilor
Zitec își oferă serviciile...

In acest an, compania va continua recrutarile, estimand sa ajunga la peste 120 de specialisti, si se va concentra pe imbunatatirea continua a calitatii produselor si serviciilor oferite.

„Anul trecut ne-am axat atat pe extinderea echipei, a portofoliului de tehnologii software pe care lucram, cat si pe cresterea calitatii serviciilor de dezvoltare, iar obiectivul principal din acest an este consolidarea echipei. In paralel, vom continua sa punem accent pe calitatea solutiilor si serviciilor furnizate”, a adaugat Lapuan.

In prezent, Zitec are in portofoliu 72 de clienti, pentru care livreaza proiecte si solutii software bazate pe o serie de tehnologii open source, precum PHP, Magento, Drupal, Ruby, aplicatii pentru dispozitive mobile (Android, iOS), dar si solutii bazate pe tehnologii Microsoft.

Departamentul Zitec specializat in servicii de Online Marketing a continuat sa se dezvolte si in 2013 prin marirea portofoliului de clienti, cat si prin cresterea valorii bugetelor de AdWords gestionate, cu peste 50% fata de anul 2013. Calitatea campaniilor de promovare oferite de Zitec a fost recunoscuta inclusiv de Google Romania prin includerea Zitec in programul Google Partner Academy, program dedicat celor mai bune agentii de promovare online din Romania.

Citeste si:
Afacerile Zitec au crescut cu 34% in 2019, pana la 7 milioane de euro
Afacerile Zitec au crescut cu...

Accent pe solutiile de mobilitate, dar si extindere catre zona de hardware, in 2014

In acest an, reprezentantul Zitec apreciaza o crestere a numarului de proiecte desfasurate pe plan local, in special pe zona de mobilitate, pe masura ce companiile autohtone isi vor indrepta atentia tot mai mult catre dezvoltarea versiunilor pentru mobil ale site-urilor, dar si a aplicatiilor mobile.

„Aproape 80% dintre posesorii de smartphone din Romania, respectiv un sfert din populatie, utilizeaza dispozitivul mobil pentru a naviga zilnic pe Internet, iar jumatate dintre acestia folosesc aplicatiile mobile. Privind aceste statistici, este usor de inteles de ce companiile romanesti ar trebui sa isi concentreze atentia catre zona de mobilitate in acest an”, a explicat Alexandru Lapusan.

Printre cele mai importante proiecte software mobile locale dezvoltate de Zitec se numara Paravion.ro powered by Vodafone, pentru care, anul trecut, a castigat premiul Best Mobi Site, in ca0rul Galei Start Mobile, organizata de Google Romania in parteneriat cu IAB Romania. In plus, Zitec a fost premiat in cadrul galei Webstock 2013 pentru aplicatiile Booze-O-Meter si Super Erou, aceasta din urma primind si premiul special la Droidcon 2013.

In plus, o noua directie de business a Zitec in acest an va fi furnizarea de solutii hardware, un prim pas in dezvoltarea acestui segment fiind realizat prin preluarea unei companii de profil, anul trecut.

Citeste si:
Sfaturi pentru antreprenori: nu vă opriți, fiți vizibili, faceți...
Business mentor către oamenii...

„In completarea capabilitatilor pe care le detinem pe zona de aplicatii online, cloud, mobile si consultanta, ne dorim extinderea gamei de servicii si catre embedded software. In consecinta, am integrat in echipa specialisti din zona device-urilor inteligente”, a declarat Alexandru Lapusan, referitor la preluare.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
ANCOM a cerut furnizorilor de Internet blocarea accesului la site-ul sancționat
Setari Cookie-uri