Prima licitatie are termen de deschidere a ofertelor data de 16 martie si are ca obiectiv achizitionarea de sisteme informatice pentru gestionarea retetelor medicale necompensate si a retetelor pentru substante stupefiante si psihotrope, conectarea la DES (Dosarul Electronic de Sanatate) a furnizorilor de servicii de laboratoare medicale, stomatologie, dispozitive medicale si ambulante, potrivit Mediafax.

Valoarea licitatiei se ridica la 78,82 milioane de lei, TVA inclusa. In cazul celei de-a doua licitatii, in valoare de 84,47 milioane de lei, termenul de deschidere a ofertelor a fost programat pentru 17 martie.

Autoritatea contractanta urmareste achizitionarea serviciilor necesare privind implementarea sistemelor informatice pentru gestionarea concediilor medicale si a biletelor de trimitere electronice, conectarea la DES (Dosarul Electronic de Sanatate) a furnizorilor de servicii de recuperare si ingrijiri la domiciliu.

Citeste si:

Ambele licitatii sunt finantate prin fonduri europene nerambursabile si au durata de 8 luni de la data atribuirii. In februarie 2012, CNAS a atribuit consortiul HP Romania si Novensys Corporation contractul pentru furnizarea solutiei IT destinata introducerii cardului electronic de asigurari de sanatate, valoarea contractului ridicandu-se la 108,7 milioane de lei, inclusiv TVA (25 milioane de euro).

O luna mai tarziu, HP Romania a castigat licitatia organizata de CNAS pentru solutia IT destinata sistemului national de prescriptie electronica, contractul avand o valoare de 44,99 milioane de lei, inclusiv TVA (10,3 milioane de euro). Licitatia pentru sistemul IT care va gestiona dosarele de sanatate ale populatiei a fost castigata in iulie 2013 de UTI Grup, pentru care CNAS a platit ofertantului suma de 101,4 milioane de lei, TVA inclusa.