Aproximativ 65 de milioane de gospodarii din Europa urmeaza sa aiba acces la televiziunea digitala pana la sfarsitul acestui an, adica un numar mai mare decat in SUA, potrivit unui studiu dat publicitatii miercuri de firma de consultanta Datamonitor.
In schimb, rata de penetrare a pietei americane ar urma sa-si conserve avansul pana in 2009, cand televiziunea digitala ar urma sa inregistreze un grad de penetrare aproximativ egal pe ambele piete, aproximativ 63%. Potrivit aceleasi surse, 2006 ar urma sa fie un "an de cotitura" pentru dezvoltarea televiziunii de inalta definitie (HD), a televiziunii prin Internet (IPTV) precum si a televiziunii pe telefonul mobil, informeaza Rompres.

Pana in prezent un numar de aproximativ 100 milioane gospodari din Europa si SUA au trecut de la televiziunea analogica la cea digitala. in Europa, Marea Britanie va continua si in urmatorii ani sa ramana lider la capitolul televiziune digitala, gratie prezentei unor mari operatori de televiziune precum BSkyB (satelit) sau NTL.Telewes (cablu).

Datamonitor estimeaza ca in anul 2010 aproximativ 95% din gospodariile britanice vor avea acces la televiziunea digitala iar din 2008 oferta Freeview de televiziune digitala terestra propusa de grupul public BBC va domina piata.

In schimb, Germania va ramane in 2010 pe ultimele locuri in Europa doar jumatate din gospodarii avand acces la televiziunea digitala. De asemenea, Franta se va concentra pe segmentul IPTV (Internet Protocol television) astfel ca in 2010 aproximativ 28% din gospodarii vor avea acces al televiziunea digitala, din cauza gradului redus de penetrare a serviciilor de cablu si a regimului restrictiv de instalare a antenelor satelit.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri