Posesorii modelelor de telefoane cu ecrane Quad HD (2K) se intreaba deja, cel mai probabil, care ar fi rostul unor ecrane mult mai avansate din punct de vedere tehnologic, asta in conditiile in care deja imaginile redate pe smartphone-urile lor sunt la o calitate mult peste perceptia ochiului uman.

Chiar si asa, Samsung, cel mai mare producator de telefoane mobile si smartphone-uri la nivel global a inceput deja dezvoltarea de ecrane cu o rezolutie 11K. Se pare ca gigantul asiatic s-a aliat cu alte 13 companii si cu guvernul din Coreea de Sud pentru a dezvolta primul ecran 11K pentru dispozitivele mobile, un display cu o capacitate de 2250 de pixeli per inch, o rezolutie care ar oferi, teoretic, o calitate a imaginii de peste cinci ori mai mare decat cea mai buna folosita in prezent 2K).

Ministerul Coreean de Stiinta si alte companii au decis deja sa investeasca mai mult de 26 de milioane de dolari in cercetarea si dezvoltarea viitoarelor ecrane pentru tehnologiile mobile.

Care ar fi rostul, ne putem intreba? Ei bine rezolutia 11K si cei peste 2.000 de pixeli per inch ar urma sa ajute la dezvoltarea si elaborarea suportului imagistic pentru experientele destinate Realitatii Virtuale (VR – Virtual Reality) fara sa existe vreo urma de pixeli, arata presa internationala, tehnologie care in prezent inca se afla in stadiu incipient de dezvoltare.

Miza in domeniul Realitatii Virtuale a fost ridicata inca din urma cu un an de zile, atunci cand gigantii industriei au inceput sa isi orienteze tot mai mult atentia spre tehnologia viitorului inclusiv prin achizitii de miliarde, o tehnologie care peste cativa ani se va transpune dintr-un simplu test in realitate.

Citeste si:
Romanii si electrocasnicele: care sunt trendurile
Romanii si electrocasnicele:...

Panelurile cu tehnologie de redare a imaginii in modul 11K urmeaza sa fie dezvoltate puternic in urmatorii ani pentru a fi puse in scena in anul 2018, o data cu Jocurile Olimpice de Iarna de la Pyeongchang.

Tehnologia viitorului, 5G, testata pentru prima data in cadrul JO de Iarna de la Pyeongchang

Tot in cadrul Jocurilor Olimpice de Iarna de la Pyeongchang, din anul 2018, marii jucatori ai industriei de retelistica isi propun sa testeze si primele retele 5G, demers care ar urma sa marcheze astfel lansarea oficiala la nivel global a viitorului in industria online si mobile.

Chiar si asa, estimarile acestora indica faptul ca retelele vor ajunge la stadiul de maturitate dupa 2020, voci sustinand ca va fi nevoie de timp, iar numai cinci ani sa fie prea putin pentru o astfel de revolutie tehnologica.

“2018 este doar dupa colt. Avem nevoie sa cream aceasta lume a 5G si sa acceleram viitorul. Termenii tehnologiei viitorului vor fi Internet of things, Big Data, Cloud si Convergence, iar acestea vor schimba complet modul in care sunt percepute azi retelele”, a punctat Dr. Chang -Gyu Hwang, zilele trecute la Mobile World Congress in Barcelona. Dr. Chang - Gyu Hwang este CEO al KT Corporation, cel mai mare grup de telecomunicatii si media din Coreea, companie care lucreaza la proiectul GIGAtopia, un plan ambitios de a aduce mai aproape experienta 5G pe teritoriul asiatic.

Citeste si:
eMAG anunta noi oferte de Black Friday prin aplicatia mobila
eMAG anunta noi oferte de...

Olimpiada de iarna din Pyeongchang va debuta pe data de 9 februarie 2018 si va marca, astfel, primul eveniment major care sa beneficieze de o experienta completa 5G.

Sursa foto: Viteza / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Huawei, Trump, cursa 5G si Guvernul Romaniei: Cum ne pozitionam?