Fostul presedinte Basescu a declarat ca premierul Dacian Ciolos "a cazut in plasa" atunci cand a vorbit despre faptul ca unele cartele prepay din Romania ar fi fost folosite la tentate din UE, interesul serviciilor fiind ca Guvernul sa vina cu o lege sau o ordonanta pe aceasta tema.

Fostul presedinte a taxat declaratia primului-ministru potrivit careia au fost folosite cartele prepay romanesti in atentate din UE, scrie Mediafax.

''Aici e o discutie si eu cred ca aceste legi nu trebuie trecute fara o larga dezbatere publica. Daca discutam despre nefericita interventie a premierului, nefiind obisnuit cu aparatul de stat, a cazut in plasa. Eu sunt convins ca nu i-a venit lui - asa a visat noaptea - ca s-au folosit cartele prepay in pregatirea atacurilor teroriste. El a primit informare. (...) Sigur a fost strecurat acolo (ca au fost folosite la atentate, n.r.) ca sa-l determine pe premier sa scoata peste noapte o lege sau o ordonanta de urgenta cu cartelele prepay'', a sustinut Basescu.
El a afirmat ca, in locul lui Ciolos, i-ar fi intrebat pe cei de la SRI in ce atentate au fost folosite cartelele si daca au informat serviciile partenere despre acest aspect.

Liderul PMP s-a declarat insa un sustinator al identificarii cumparatorilor de cartele prepay, dar ca a subliniat ca trebuie sa se previna publicarea de catre procurori a discutiilor private.

''Eu cred ca e o copilarie. Toti care suntem abonati suntem perfect identificabili. De ce m-ar deranja sa fie identificabila si cartela pe care o cumpar de la coltul strazii? Nu ma deranjeaza! De fapt, nimeni nu pune punctul pe i. Nu vrem sa vedem scoase de procurori inregistrari cand vorbesc cu sotia, cu amanta, cu un prieten. A, daca pun la cale o frauda, pune-o in dosar. Dar ce i-au facut lui Nichita e o lectie despre cum inteleg autoritatile noastre sa utilizeze inregistrarile... Au dat toate dialogurile siropoase cu doamna, domnisoara, amanta. Deci acea lege trebuie sa stabileasca si o regula generala de neutilizare a discutiilor cu caracter privat in dosare penale doar sa-l compromiti pe om'', a spus Traian Basescu.

''Pe de alta parte aceeasi lege trebuie sa faca foarte clar procurorului, ofiterului SRI sau celui care face inregistrarea ca (...) scoaterea in public a unei redari care nu vizeaza acte de coruptie, ci sunt discutii private este puscarie pentru el'', a adaugat fostul sef al statului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri