Siri va primi o multime de noi functionalitati cand si daca Apple va lansa un software de dezvoltare, insa, chiar si cu capacitatile actuale, serviciul de asistenta vocala a ajutat o tanara mama sa isi salveze fetita de un an.

Stacey Gleeson nu va opri Siri niciodata, de acum incolo. In urma cu cateva saptamani, aplicatia de voce a chemat o ambulanta in numele lui Stacey, permitandu-i astfel mamei secunde critice in care i-a facut fiicei sale CPR.

Stacey povesteste ca s-a dus sa verifice starea fetitei de un an, dupa ce a observat ca sistemul de monitorizare a transmis un semnal; Giana, fetita, incetase sa respire. Panicandu-se, mama a inceput sa ii acorde prim ajutor, cu ambele maini. iPhone-ul 6S era cazut la pamant si, in disperare, a apelat „Hey Siri”, spunandu-i sa cheme ambulanta.

Mama a reusit sa isi resusciteze fiica si, totodata, medicii au stabilizat-o – acele secunde pretioase, cat ar fi trebuit, in mod normal, sa apelezi ambulanta folosindu-te de maini, au salvat viata unui copil. Familia Gleeson incurajeaza pe toti sa invete ce capacitati inteligente au telefoanele lor pentru ca, intr-o zi, acestea iti pot salva viata.

Ca o marturie amuzanta a eficientei comenzii vocale „Hey Siri”, disponibile pe ultimele doua generatii de iPhone-uri, in stirea televizata un canal TV nu a putut folosi expresia, pentru a nu activa sistemul in telefoanele privitorilor.

Citeste si:
Noi sanctiuni pentru folosirea inadecvata a telefonului la volan
Guvernul va introduce noi...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Atentie soferi: A fost aprobata legea privind telefonul mobil la volan