La aproximativ un an de la lansare, solutiile Virtual Private Network (VPN) oferite de Romtelecom acopera 30% din piata financiar-bancara, a declarat Vasile Voicu, director executiv adjunct pentru operatiuni in cadrul Romtelecom.

"Romtelecom acopera in acest moment aproximativ 30% din piata financiar-bancara prin solutii VPN, desi acest serviciu a fost lansat in urma cu aproximativ un an. Romtelecom demonstreaza astfel ca poate oferi calitatea si siguranta pe care le solicita acest mediu atat de sensibil, care presupune exigente cu totul speciale", a declarat Vasile Voicu in cadrul conferintei Metropolitan Area Networks.

in acest moment serviciile de Internet in banda larga oferite de Romtelecom acopera 900 localitati din intreaga tara, atat din mediul urban, cat si din cel rural, numarul de porturi disponbile in retea ajungand la 248.000, iar Romtelecom va continua sa se extinda si sa isi dezvolte reteaua, a mai spus acesta.

Citeste si:

Romtelecom a inregistrat venituri de 217,2 milioane de euro in al doilea trimestru al anului 2006, cu 9,2% mai putin decat in aceeasi perioada a anului trecut, potrivit rezultatelor financiare anuntate la sfarsitul lunii august de grupul elen OTE, conform standardele internationale de raportare financiara.

Scaderea veniturilor cu 9,2% de la 239,2 milioane de euro inregistrati in al doilea trimestru al anului 2005 se datoreaza scaderii numarului liniilor de abonati, in primul rand datorita competitiei intense din partea operatorilor de cablu, dar si din cauza veniturilor scazute din servicii de interconectare, potrivit unui comunicat al companiei.

Veniturile din servicii de transfer de date, care reprezinta un segment mic dar cu o crestere foarte rapida, s-a triplat in al doilea trimestru al anului curent fata de aceeasi perioada in 2005, urmand obiectivul companiei de a creste veniturile din servicii altele decat voce.