Companiile Nokia si Siemens au primit aprobarea Comisiei Europene pentru fuziunea retelelor de telefonie si constituirea unuia dintre cei mai mari jucatori din industrie de pe piata, transmite Reuters citata de NewsIn.
"Comisia Europeana a concluziuonat ca tranzactia nu va afecta negativ eficienta competitiei in zona economica europeana", se transmite in comunicatul CE.

Valoarea tranzactiei nu a fost dezvaluita in luna iunie, insa analistii estimeaza ca se ridica la intre 20 si 25 de milioane de euro. Companiile-mama finlandeza si germana nu vor schimba nici un ban pentru aceasta tranzactie.

Un telefon mobil din cinci este facut printr-o retea Siemens sau Nokia.

"Impactul cel mai mare al tranzactiei va fi resimtit in sectorul retelelor de echipamente mobile, deoarece Nokia desfasoara putine activitati in sectorul telecomunicatiilor fixe", au indicat reprezentantii Comisiei.

Retelele Nokia si Siemens cuprind de la statii radio de baza care permit interconectarea telefoanelor mobile, la dispozitive sofisticate care directioneaza apeluri si traficul mondial de internet.

Fuziunea nu se refera si la domeniul principal de fabricare de telefoane mobile al Nokia.

Unitatile Siemens si Nokia care vor fuziona in raport de egalitate au inregistrat vanzari de aproximativ 15,8 miliarde de euro, in 2005. Entitatea rezultata prin fuziune va deveni cel de-al doilea jucator mondial in sectorul echipamentelor pentru telefonie mobila, respectiv al treilea, in ceea ce priveste infrastructura de telefonie fixa.

Pe piata mondiala a infrastructurilor pentru operatori de telefonie, entitatea se va afla pe locul doi dupa liderul de piata Cisco Systems Inc., rezultat prin fuziunea Alcatel-Lucent si Ericsson, din punctul de vedere al volumului de vanzari. Fuziunea diviziei de retele a Nokia si a unitatii Siemens, in domeniul retelelor de telefonie fixa si mobila, va permite efectuarea unor economii si vor fi reduse pana la noua mii de locuri de munca.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri