Companiile Microsoft si Logitech si-au unit eforturile pentru a putea oferi utilizatorilor de Internet un nou serviciu de conversatie pe suport video. Aceasta initiativa s-a bazat pe o analiza aprofundata asupra acestui segment, actuali sau potentiali utilizatori. Potrivit studiului BMRB International citat de Logitech, doua treimi (61%) dintre europeni afirma ca ar prefera sa poarte o conversatie pe suport video daca nu ar putea sa stea fata in fata cu cealalta persoana.

Logitech si Microsoft cauta sa revitalizeze relatiile de la distanta ale oamenilor avand in vedere ca 34% dintre europeni au mai mult de 5 prieteni sau membri ai familiei pe care ar dori sa ii vada mai des. Tracey Cox, experta in limbajul trupului si relatiile interumane, explica acest raspuns pozitiv: "80% din informatiile despre lumea exterioara le receptam cu ajutorul ochilor. De 18 ori mai sensibili decat urechile, ochii sunt capabili sa raspunda la 1,5 milioane de mesaje simultane. Deci, sa auzi vocea cuiva este minunat, dar a vedea reprezinta o forma superioara de comunicare. incepand de astazi, oriunde in lume, noul serviciu de conversatie pe suport video al MSN Messenger bazat pe tehnologia Logitech va fi disponibil gratis. Noul serviciu reprezinta una dintre cele mai avansate tehnologii destinate comunicarii de la inventarea e-mailului acum 30 de ani si pana acum. Noul serviciu MSN conecteaza oamenii printr-o legatura video de cea mai buna calitate, full screen si sincronizata audio. Nu este novoie decat de un PC, o conexiune broadband, un webcam si o pereche de casti.

A fost nevoie de 22 de ani pentru ca email-ul sa devina universal cunoscut de la primul mesaj trimis in 1971. Impactul conversatiei pe suport video va fi simtit de utilizatori in doar cateva saptamani de cand acestia isi vor upgrada MSN Messenger cu ultima sa versiune. Asta inseamna ca, foarte curand, milioane de utilizatori MSN Messenger din Europa vor putea sa comunice cu cei apropiati pe suport video live, full screen si sincronizat audio. Nici o alta forma de comunicare nu ajunge la un asemenea grad de intimitate pentru asa multi oameni.

Volumele de vanzare pentru telefoanele mobile 3G cresc rapid dar nu pot oferi, in acest moment, o experienta comparabila. Doar 5 milioane de mobile 3G au fost vandute in Europa de vest, potrivit Analysys Research. In schimb, IDC estimeaza ca in vestul Europei sunt aproximativ 140 de milioane de PC-uri instalate. Garreth Hayes, product manager pe Europa pentru divizia de Telefonie si Comunicatii pe Internet din cadrul Logitech, afirma: "Conversatia pe suport video ofera comoditate conversatiilor pe internet, dar si latura personala a conexiunii face-to-face. Daca vrei sa dai niste vesti bune sau sa iei pranzul cu un prieten care este departe, conversatia pe suport video este cea mai ieftina, cea mai simpla si cea mai intima metoda de a face asta." Geoff Sutton, General Manager Regional MSN Europa, declara: "MSN Messenger este deja un fenomen global cu peste 155 de milioane de utilizatori in toata lumea. Cu lansarea serviciul de conversatie pe suport video de la MSN dam o noua dimensiune conceptului de instant messaging si subliniem importanta pe care MSN Messenger o are ca parte integranta a vietii oamenilor."
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri