ANRC a alocat peste 1,2 milioane de numere de telefon noi

Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii (ANRC) a alocat peste 1.2 milioane de numere noi pentru sase operatori alternativi de telefonie si a transferat resursele de numerotatie alea Astral Telecom catre UPC Romania, potrivit unui comunicat al institutiei.

Resursele de numerotatie pentru furnizarea de servicii de telefonie au fost alocate companiilor Atlas Telecom Network Romania, Fast Telecom, Infotel Europe, RCS&RDS, Techno Bridge si Vocalpad Rom, potrivit aceluiasi comunicat, remis NewsIn.

Companiile Fast Telecom si Infotel Europe, care au solicitat pentru prima data resurse de numerotatie, au primit dreptul de a utiliza fiecare cate 410.000 de numere pentru furnizarea de servicii de telefonie fixa la nivel national. Celor doua companii le-au fost alocate si cate 1.000 de numere pentru servicii oferite prin intermediul numerelor verzi, numerelor de acces universal si cartelelor preplatite si pentru servicii de televotare.

Operatorul Techno Bridge a primit tot 410.000 de numere pentru furnizarea de servicii de telefonie fixa la nivel national, iar RCS & RDS a primit 10.000 de numere pentru judetul Mures.Companiilor Vocalpad Rom si Atlas Telecom Network Romania le-au fost alocate cate 1000 de numere pentru servicii oferite prin intermediul numerelor de acces universal si servicii prin intermediul numerelor verzi.

UPC Romania a preluat resursele de numerotatie alocate in prealabil companiei Astral Telecom, avand in vedere faptul ca a avut loc fuziunea prin absorbtie a Astral Telecom de catre UPC Romania.

Resursele de numerotatie alocate pana in prezent de ANRC pe baza procedurii de alocare a licentelor de utilizare a resurselor de numerotatie au depasit valoarea de 65,5 de milioane din care 54,4% reprezinta resursele alocate pentru servicii de telefonie fixa, iar 44,3% resurse alocate pentru servicii de telefonie mobila.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri