iTech Transilvania, cel mai important cluster al industriei IT din Romania, infiintat in 2013 de ARIES Transilvania, este singurul cluster de IT din Sud-Estul Europei care a obtinut certificarea de tip Gold Label. Distinctia a fost oferita la finalul lunii septembrie de Secretariatul European pentru Analiza Clusterelor, parte a European Cluster Excellence Initiative (ECEI), entitate fondata de Comisia Europeana, in 2009.

Acest certificat, acordat unei comunitati de IT regionale, vine la 15 ani de la initierea primelor discutii despre oportunitatea clusterelor de IT in zona Transilvaniei. Certificarea Gold Label reprezinta recunoasterea eforturilor depuse de catre membrii clusterului iTech Transilvania, precum si de catre fiecare companie de IT infiintata in Cluj-Napoca si in regiunea Transilvaniei de-a lungul timpului, la care se adauga universitatiile si administratiile locale.

Distinctia, cea mai importanta la nivel european, este un certificat de excelenta pentru managementul clusterului, obtinut in urma derularii unui audit, in cursul lunii mai 2018. Auditul a vizat analizarea structurii executive a asociatiei, a managementului acesteia si implicarea in diverse activitati si proiecte. Totodata, au fost auditate procesele organizationale care si-au propus sa aiba ca efect imbunatatirea performantelor clusterului si a membrilor sai.

In vederea obtinerii acestei certificari, au fost evaluati 31 de indicatori care au luat in calcul structura clusterului, modelul de guvernanta, finantarea, strategia, serviciile si recunoasterea nationala si internationala.

„Dobandirea certificarii atesta un nivel ridicat al managementului si al activitatilor intreprinse in cadrul clusterului, confera incredere in si intre membrii acestuia si este o garantie a calitatii in fata partenerilor si clientilor internationali. Totodata, arata preocuparea continua si constanta a membrilor clusterului inspre colaborare si inovare, ofera o expunere ridicata a acestora la nivel international si in fata organismelor de finantare internationale si contribuie la cresterea oportunitatilor la care membrii, respectiv companiile din domeniul IT, au acces”, spune Voicu Oprean, presedintele iTech Transilvania Cluster by ARIES Transilvania.

Citeste si:
Bolnavii dintr-un centru au fost transportati cu microbuzul la vot
Bolnavi internati intr-un...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Industria IT si-a dublat veniturile in 6 ani