Furnizorul de solutii software Stefanini Romania a atins o cifra de afaceri de 47,5 milioane euro in 2018, reprezentand o crestere de 22,4% fata de anul precedent.

"2018 a fost un an exceptional pentru Stefanini, cu o crestere de business considerabila, de doua cifre, pentru al 6-lea an consecutiv si cu 25 de noi clienti in portofoliul nostru", spune Marco Stefanini, Presedinte si CEO al companiei. "Transformarea digitala a fost punctul central al deciziilor si strategiei noastre de business. Viziunea noastra s-a mutat de pe furnizarea de simple servicii IT, pe crearea de solutii de business impreuna cu partenerii si clientii nostri, pentru care am devenit un integrator digital", adauga fondatorul companiei.

In concordanta cu pozitionarea si viziunea sa globala, compania si-a schimbat si codul CAEN principal in Romania, la 6209 - Alte activitati de servicii privind tehnologia informatiei.

La nivelul EMEA, compania a inregistrat, de asemenea, o crestere in anul 2018, de 5% fata de anul precedent, ajungand la o cifra de afaceri de 106,7 milioane de euro. Pentru Stefanini, regiunea EMEA cuprinde 15 tari, in unele compania avand birouri comerciale, in altele doar operatiuni de livrare de servicii.

"Romania este in continuare cel mai important centru de servicii pentru Stefanini in regiune, reprezentand 44% din veniturile de la nivelul EMEA. De asemenea, aproximativ jumatate dintre angajatii din regiune lucreaza in cele 3 birouri din Bucuresti, Sibiu si Targu Mures sau in sistem ”la distanta” din orase apropiate de locatiile noastre principale ", spune Farlei Kothe, CEO Stefanini EMEA.

Multe dintre functiile de conducere pentru regiunea EMEA sunt coordonate din Bucuresti, cum ar fi HR, Finante sau managementul principalelor divizii. De asemenea, Farlei Kothe, recent numit CEO al Stefanini EMEA, lucreaza in Romania si coordoneaza expansiunea regionala a companiei de la Bucuresti.

De asemenea, compania s-a mutat intr-o noua cladire de birouri in acest an, in urma unei investitii de peste 2 milioane de euro.

"Ne-am extins echipa la nivel local, dar motivul principal al mutarii noastre au fost beneficiile pentru angajati si planurile noastre de dezvoltare", explica Farlei Kothe "Avem deja un Centru de Transformare Digitala si in curand vom lansa un Laborator de Inovatie, prin urmare, in viitorul apropiat, vom adauga un nou etaj celor trei deja existente, si vom angaja cateva sute de noi colegi", adauga acesta.

Cresterea anuala a personalului Stefanini Romania a fost de 3% in 2018, pana la 1660 de persoane. Rata de retentie in companie s-a imbunatatit, in ciuda concurentei acerbe de pe piata si a ofertei restranse de recrutare.

"Transformarea digitala a inceput in cadrul companiei acum cativa ani, crescand exponential portofoliul nostru de solutii si produse", explica Marco Stefanini. "Prin urmare, am dezvoltat si implementat o varietate de solutii de inteligenta artificiala pentru procese de business, bazate pe platforma proprie AI (SOPHIE), pe care compania a decis sa le testeze mai intai intern, si abia apoi sa le introduca pe piata. Solutiile implementate in Romania, care au reprezentat o investitie de peste 1 milion de euro, au reusit sa imbunatateasca eficienta, sa scada considerabil presiunea pe recrutare si sa ofere angajatilor existenti mai multe activitati interesante si complexe, eliminand o multime de operatiuni repetitive si de rutina.”

Angajatii romani deservesc peste 100 de clienti din intreaga lume, din tari precum SUA, Australia, Germania, Franta, Elvetia, Portugalia, Spania, Canada, Rusia, Grecia, Macedonia, Serbia, Croatia si Marea Britanie. Biroul din Romania coordoneaza afacerile companiei in Polonia si Republica Moldova si urmareste extinderea in Ucraina in 2019, cu perspectiva de a angaja peste 100 de persoane in primul an.

"Pentru acest an, ne dorim sa crestem productivitatea si sa extindem automatizarea capacitatilor noastre de dezvoltare de aplicatii software. In acelasi timp, ne dorim sa oferim calitate, in ciuda marjelor de profit in scadere si a unui cadru fiscal incert. Nu este o sarcina usoara, dar cu aceasta abordare indrazneata, ne vom intari pozitia de jucator cheie pe piata de consultanta de business", concluzioneaza Marco Stefanini.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri