ProCA Romania, divizia de distributie IT a grupului RTC, a devenit distribuitor oficial al produselor Sony Oversee si estimeaza pentru acest an obtinerea unei cifre de afaceri de un milion de euro din vanzarea gamei audio/video de la Sony, a informat un comunicat al companiei.
Produsele Sony vor ajunge la consumatorul final prin reteaua de reselleri ai ProCA Romania, care numara aproximativ 1.500 de companii. äConcomitent vom demara un program de training si autorizare a reseller-ilor ca vanzatori de produse Sonyö, precizeaza, presedinte ProCA Romania, Sorin Stancu

ProCA isi desfasoara activitatea pe piata romaneasca din 1995. in 2005 compania a devenit membru RTC Holding, iar din 2006, ProCA este compania de distributie IT&C a grupului RTC.Reteaua ProCA numara peste 1.500 de dealeri activi in toata tara, iar in portofoliul de marci pe care le distribuie sunt Apacer, BenQ, Cannon, Hama, Logitech, Philips, Sony.

Compania a inregistrat o cifra de afaceri de 30 milioane de euro in primul semestru din 2006 si estima o cifra de afaceri de 40 milioane de euro pentru semestrul doi, potrivit oficialilor companiei.

Reprezentantii ProCA isi propuneau anul trecut o crestere cu 15% a cifrei de afaceri in 2007 precum si cresteri asemanatoare pentru numarul de angajati si suprafata de depozitare.

RTC Holding BV a cumparat, in noiembrie, 27% din capitalul social al distribuitorului de produse IT ProCA, de la fostul directorul al companiei, Cristian Falcutescu, care si-a lichidat in felul acesta intreaga participatie. RTC si-a majorat participatia la 87,99%. Asociatii au hotarat si revocarea lui Falcutescu din functia de administrator al companiei.

ProCA Romania are un capital social de 190.000 lei din care 33.150 lei si 110.054 dolari.

Grupul RTC a incheiat anul 2006 cu zece divizii reprezentand liniile principale de business, printre care si cea de distributie IT, si a raportat o cifra de afaceri apropiata de un miliard de lei si un numar de 4000 de angajati.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si