Un numar de 260 de localitati defavorizate, comune si orase mici, vor fi conectate la Internet pana la sfarsitul anului 2007, in cadrul proiectului "Economia bazata pe cunoastere" derulat de MCTI cu fonduri de la Banca Mondiala, a declarat secretarul de stat in MCTI, Balint Porcsalmi.

"Proiectul "Economia bazata pe cunoastere" vizeaza dezvoltarea infreastructurii de comunicatii in 260 de localitati defavorizate, respectiv 213 comune si 47 de orase mici. Aceasta presupune dotarea cu calculatoare, conectarea la Internet si servicii de asistenta permanenta pentru scolile gimnaziale, bibliotecile, sediile primariilor si alte institutii importante din repectivele localitati", a spus potrivit NewsIn secretarul de stat din cadrul Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI), Balin Porcsalmi.

Secretarul de stat a mentionat ca proiectul are un buget de 70 de milioane de dolari, din care 60 de milioane de dolari reprezinta fonduri de la Banca Mondiala, in timp ce 10 milioane de dolari sunt asigurate de la bugetul de stat.

In anul 2006, s-a derulat proiectul pilot pentru noua localitati (sapte comune si doua orase), iar in luna ianuarie 2007 s-a facut selectia pentru celelalte 251 de comunitati (206 comune si 45 de orase mici). Porcsalmi a mai precizat ca, pana la sfarsitul anului 2007, toate cele 260 de localitati vor beneficia de aceste servicii.

Potrivit secretarului de stat din MCTI, foarte multe din aceste localitati sunt concentrate in zona Moldovei. De asemenea, Porcsalmi a mai spus ca fondurile structurale care vor putea fi accesate prin MCTI sunt de 380 de milioane de euro, pentru o perioada de sapte ani. "Acele comunitati care nu au intrat in acest program pot obtine finantare din fondurile structurale, aproape jumatate din acestea putand fi accesate de comunitatile rurale", a mai spus oficialul MCTI.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Doi antreprenori romani au lansat criptomoneda Oracol Xor
Setari Cookie-uri