Urbioled în parteneriat cu Mobil Service a lansat NEOS, un sistem de telegestiune și un sistem Smart City ce contribuie la transformarea orașelor și satelor în Smart City, respectiv Smart Village. Proiectul implică o cercetare realizată pe parcursul a trei ani de zile, timp în care s-au brevetat două concepte inovative: Kamsens și PredictNet. Proiectul NEOS este realizat cu finanțare europeană în cadrul proiectului Creșterea contribuției sectorului TIC pentru competitivitatea economică prin dezvoltarea de produse TIC inovative cu aplicabilitate în restul economiei românești”, cofinanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, Cod SMIS 2014+:129007.

NEOS contribuie la implementarea soluțiilor digitale de telegestiune printr-un complex unic de software și hardware. Mai mult, NEOS propune un serviciu unic în România, de asistență proactivă, în care beneficiarii sunt notificați asupra unei probleme apărute chiar înainte ca aceștia sa o constate. Și pentru că deciziile sunt luate în timp real într-o comunitate inteligentă, NEOS oferă alte două soluții inovatoare, brevetate de către departamentul TEQ al URBIOLED: Kamses și PredictNet.

Multisenzorul KAMSENS face ca NEOS să detecteze orice condiție meteo nefavorabilă sau chiar extremă și să avertizeze utilizatorul, ba chiar să ia decizii, în sensul schimbării culorii luminilor sistemului de iluminat public stradal, din alb natural, eficient energetic, în alb galben, capabil să străbată fuioarele de ceață. Totodată, protocolul de comunicare brevetat de TEQ, denumit PREDICTNET duce comenzile și returneaza parametrii de funcționare cu o viteză amețitoare, ajutând beneficiarul să perceapă și să decidă, în timp real, măsurile ce se impun.

NEOS este scalabil și adaptabil oricărei comunități, indiferent de mărime și de poziționare geografică, fiind capabil să funcționeze autonom și independent de orice conexiune la rețelele de comunicații. Tipul de comunicație, brevetată de către Urbio, nu generează costuri pentru transmisia de date și este independentă de infrastructura altor furnizori de servicii de telecomunicații. NEOS este disponibil pentru orice sistem de operare, de pe orice terminal mobil sau staționar.

Marea majoritate a proiectelor Smart City eșuează din cauza lipsei de maturitate, a deschiderii spre integrare și, de cele mai multe ori, din simplul motiv că sunt prea complicate. NEOS propune o soluție intuitivă, plug and play, cu autoinstalare, ușor de înțeles și de utilizat pentru beneficiari. Misiunea este de a crește calitatea vieții comunităților la nivel mondial și de a contribui la efortul omenirii de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră pentru a crea un viitor mai bun, sustenabil generațiilor ce vor urma.

Proiect co-finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020 ”Competitivi împreună”.

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro.

“Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României”.

Sursa foto: NEOS

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri