Aceasta noua inventie, reprezinta un pas important catre viziunea fondatorului Microsoft, Bill Gates, in care mouse-ul si tastatura sunt inlocuite cu echipamente mai naturale.

Microsoft Surface, al carui ecran de 30 de inci este acoperit cu o bucata de plastic tare, ofera utilizatorilor posibilitatea sa atinga si sa miste obiectele de pe ecran, intr-o gama larga de activitati, de la pictat cu degetul sau puzzle-uri, pana la comenzi de livrare la domiciliu.

Noul dispozitiv are si capacitatea de a recunoaste diferite obiecte plasate pe suprafata sa, astfel incat utilizatorii de telefoane mobile isi pot achizitona cu usurinta sonerii sau schimba planul tarifar, computerul putandu-i citi parametrii. Mai mult decat atat, mai multe persoane stranse in jurul PC-ului “masuta” pe care este plasat un aparat foto digital, vor avea posibilitatea de a viziona pozele din memoria respectivului aparat.

Citeste si:

Oficialii Microsoft, cel mai mare producator de software din lume, au declarat ca vor produce singuri Surface, urmand a-l vinde mai intai doar companiilor. Primele modele vor fi lansate pe piata incepand cu luna noiembrie, printre locatiile alese pentru comercializare numarandu-se lantul hotelier Sheraton, cazionurile Harrah's, magazinele T-Mobile, precum si o serie de restaurante.

Pretul dispozitivului va fi cuprins intre 5.000 si 10.000 de dolari, insa Microsoft planuieste ca in urmatorii 3-5 ani sa il reduca, oferind totodata si o gama mai larga de versiuni ale Surface.

“Potentialul acestei interfete este imens”, a declarat un reprezentant al unei firme de cercetare. “Din moment ce poate cuprinde atatea aplicatii, nu mai exista practic nicio limita” a adaugat acesta.