Jerry Yang, co-fondatorul Yahoo, a anuntat ca va prelua functia de director executiv al gigantului american, inlocuindu-l pe Terry Semel, care va deveni presedintele companiei, relateaza presa internationala.

Aceasta schimbare este una foarte importanta pentru Yang, care, mai bine de un deceniu, a detinut titlul de sef al Yahoo, jucand un rol important in coordonarea directiilor de dezvoltare Yahoo si lasand functiile de conducere unor persoane din afara companiei.

"Chiar daca este o responsabilitate foarte mare, pot spune ca sunt pregatit", a declarat Yang, in varsta de 38 de ani, cu ocazia unei conferinte de presa tinuta la scurt timp dupa acest anunt, urmand a-l inlocui pe fostul director executiv Terry Semel.

Intr-un interviu, Yang l-a creditat pe Semel, care a condus grupul Yahoo in ultimii sase ani pentru meritul sau deosebit in ocuparea acestei pozitii de o inalta responsabilitate. Conform spuselor lui Yang, Semel a pus bazele unei culturi a "meritocratiei".

Yang, nascut in Taiwan si crescut in mijlocul inovatiei si tehnologiei, la Silicon Valley, a jucat un rol foarte important pe piata asiatica, dominata in prezent de Yahoo.

Pentru inceput Yang se va dedica recuperarii terenului pierdut in fata unui alt gigant, Google, pe piata publicitara, urmand apoi a lua atitudine si in ceea ce priveste succesul crescut al unor comunitati virtuale precum MySpace si Facebook.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si