Numarul gospodariilor americane care utilizeaza Internetul broadband (banda larga) s-a majorat cu 12% in ultimul an, o rata de crestere mai redusa fata de rata de 40% inregistrata intre 2005 si 2006, se arata in studiul Pew Internet & American Life Project.

Peste jumatate din resedintele americane au acces la Internet pe banda larga, potrivit studiului citat de Emarketer.com. Astfel, sapte din zece utilizatori Internet beneficiaza acasa de o conexiune rapida (peste 200 kbps, prin ADSL, cablu, satelit, fibra optica), in timp ce doar 23% utilizeaza conexiunea dial-up.

“Cresterea moderata in adoptarea conexiunii rapide din ultimul an reflecta cresterea accelerata din anul precedent, cand majoritatea americanilor au imbratisat trendul conexiunii pe banda larga in 2005. Pentru restul consumatorilor, doar convingerea livrarii unui continut online relevant i-ar putea determina sa renunte la dial-up”, a declarat John B. Horrigan, unul dintre autorii studiului.

Adultii americani cu venituri anuale cuprinse intre 30.000 si 50.000 de dolari au adoptat in proportie de 46% Internetul de mare viteza, o crestere infima de doar 3% fata de numarul utilizatorilor din 2006.

Conexiunile pe banda larga au crescut pana la 40% in ultimul la categoria de varsta 50-64. Sondajul a mai aratat ca americanii de peste 65 de ani prefera o conexiune rapida acasa doar intr-un procent de 15%, fata de datele anterioare, care indicau13%.

O majorare semnificativa s-a produs doar in randul afro-americanilor, 40% dintre acestia ultilizand acasa o conexiune rapida, fata de procentul de numai 31% inregistrat in 2006.

In mediul rural american, doar trei din zece case au instalata o astfel de conexiune.

“ Adoptarea Internetului in mediul american rural are de infruntat doua mari probleme: valabilitatea unor astfel de retele la nivel zonal si aspectele demografice. In unele parti ale Americii nu exista nici macar infrastructura necesara unei conexiuni rapide la Internet”, a precizat Aaron Smith, un alt organizator al sondajului Pew.

Proiectiile eMarketer sustin o rata de penetrare a conexiunii Internet in aproximativ trei sferturi din gospodariile americane pana in 2011, 94,1% din acestea fiind reprezentate de conexiuni pe banda larga.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Ghid de programare a vacantelor. Cum alegi cele mai bune oferte