Firmele din Romania pot pierde anual intre 150 si 200 de milioane de euro doar prin folosirea necontrolata a e-mail-ului, principalul efect negativ al traficului gestionat incorect fiind pierderea de informatii, potrivit producatorului de solutii de mesagerie electronica Axigen, Gecad Technologies.
„Investitia in achizitionarea unui server de email Axigen este foarte avantajoasa raportat la pierderile pe care le poate suferi o companie in cazul in care, spre exemplu, un angajat divulga informatii care pot
conduce la intreruperea unui contract de afaceri in valoare de sute de mii sau chiar milioane de euro”, ne-a declarat Oana Bornaz, CEO la Axigen/GecadTechnologies.

Principalul factor de risc este reprezentat de angajati, care, corelat cu utilizarea masiva a comunicarii prin email, pot genera riscuri din ce in ce mai mari pentru companii, reiese din studiile efectuate de companii de securitate.

„Este evident ca emailul este cel mai eficient mijloc de comunicare, mai ales in business si in niciun caz nu se poate pune problema sa renuntam el. Trebuie sa securizam insa traficul de mesaje dinspre exterior catre interior si sa-l reglementam pe cel din interior catre exterior. E foarte important sa ne pazim de spam si de virusi care vin prin email dar este la fel de important sa fim atenti ce informatii trimitem catre clienti sau catre partenerii de afaceri”, a spus Liviu Anghel, chief security officer in cadrul Axigen.

Costurile pentru implementarea soutiei difera in functie de numarul de casute de e-mail pe care cumparatorul vrea sa la protejeze. In varianta Business Edition, pentru 20 de casute cleintul trebuie sa plateasca 195 de euro, iar pentru 100 costul este de 490 de euro. Insa producatorul poate acoperi un numar lemitat de casute de e-mail intr-una sau mai multe locatii.

Conform studiului Radicati citat de Gecad in acest an se primesc in medie pe zi 196 de miliarde de e-mail-uri. Cel putin 20% dintre mesajele care ies din firma prezinta riscul de a divulga informatii, coform unui studiu Proofpoint citat de Gecad.

Mai mult de un sfert din numarul total al companiilor chestionate au recurs la concedierea angajatilor care au fost gasiti vinovati de incalcarea politicilor referitoare la emailuri, iar 45,5% recunosc ca au aplicat sanctiuni in cazuri similare, mai spune studiul Proofpoint.

Reprezentantii Gecad citeaza un studiu realizat de Forrester Research pentru compania Proofpoint, in care se arata ca, la nivel mondial, doar 49% dintre mesajele de email importante sunt trimise cu precautii adecvate de securitate. Cel putin 20% dintre mesajele de email trimise de angajati prezinta riscuri de divulgare a unor informatii confidentiale.

Grupul Gecad este alcatuit din companiile Gecad Technologies, care dezvolta serverul de email Axigen, Gecad ePayment care ofera servicii de procesare de plati pentru magazinele online, si Gecad Net care ofera solutii de securitate IT. Grupul Gecad a fost fondat de Radu Georgescu, care a vandut in anul 2003 companiei Microsoft tehnologia programului de antivirus RAV.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri