Operatorul de televiziune prin cablu UPC a marit la 87 numarul de posturi care pot fi receptionate in serviciul de televiziune digitala prin cablu si deruleaza un proces de transferare a clientilor de cablu la sistemul de televiziune digital prin cablu
In serviciul clasic (analogic) de televiziune televiziune prin cablu, abonatii pot receptiona in prezent un numar de maximum 55 de canale.Compania se asteapta ca noile pachete sa fie bine primite de catre clienti. “ Avand in vedere numarul mare de programe oferit in pachetul de baza si pachetele cu programe suplimentare (Film si Adult) disponibile clientilor, dar si calitatea deosebita a imaginii si a sunetului, estimam ca acest serviciu va fi apreciat de clientii nostri”, a declarat pentru Wall Street Diana Segarceanu, Manager de Produse in cadrul UPC Romania.

Serviciul de televiziune digitala prin cablu al UPC este disponibil deocamdata doar in Bucuresti. In pachetul digital de baza pot fi receptionate 80 de canale. In acest moment compania nu intentioneaza sa extinda aceste servicii si in alte regiuni ale tarii, ne-a declarat Diana Segarceanu.

Receptia televiziunii digitale prin cablu necesita un aparat de decodare, care este oferit gratuit abonatilor de catre UPC. Aparatul ofera un ghid electronic de programe, prin care abonatii pot afla, prin apasarea unui buton de pe telecomanda, ce emisiuni pot fi vizionate la televizor. De asemenea, abonatii pot bloca accesul copiilor la oricate canale doresc, prin introducerea unei parole.

„In viitor, vom oferi si servicii ca Pay-per-View (vizionarea cu plata a anumitor canale sau emisiuni codate), Video-on-Demand (vizionarea la cerere a anumitor filme/emisiuni, chiar daca acestea nu sunt incluse in grila de programe initiala), precum si banda mai larga pentru serviciile de date si voce”, a declarat directorul de produse al UPC Romania, Diana Segarceanu. Aceste servicii nu vor intra pe piata din Romania la o data anume, ne-a explicat Segarceanu. “O sa le dezvoltam in viitor, in functie de nevoile clientilor nostri “, a declarat directorul de produse al UPC Romania.

In lume, britanicii au fost cei mai receptivi la capitolul televiziune digitala, potrivit autoritatii britanice de reglementare in domeniul comunicatiilor, Office of Communications (Ofcom). Pana la sfarsitul lunii februarie, peste 70% dintre britanici aveau acces la serviciile oferite de televiziunea digitala, numarul de locuinte conectate la acest sistem fiind, la finalul lui 2005, de peste 17,5 milioane.

UPC Romania este una dintre cele mai mari companii de comunicatii prin cablu din tara noastra, cu 1.400.000 clienti din circa 200 orase. Compania este afiliata la grupul american Liberty Global, Inc. De cand a intrat pe piata romaneasca, in 1992, UPC a investit peste 500 de milioane USD de la intrarea pe piata romaneasca, in 1992, devenind astfel cel mai mare investitor american din tara.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri