Piata de telecomunicatii din Bulgaria a crescut anul trecut cu peste 10% la 1,55 miliarde euro, iar segmentele acoperite includ telefonia fixa si mobila, accesul la internet, cablul tv si transfer de date, relateaza dnevnik, citat de NewsIn.

Veniturile de pe piata de telecomunicatii, in sectorul de telefonie mobila, au crescut cu mai mult de 59%, la 921 milioane euro. Cresterea anula cu 19% in sectorul serviciilor de telefonie mobila este datorata trecerii de la cablu la wireless.

Clientii celor trei companii de telecomunicatii, Mobitel, Globul, Vivatel, au depasit anul trecut totalul populatiei si au ajuns la peste 8,2 milioane SIM-uri active. Pe piata telecomunicatiilor a aparut un nou trend, abonatii optand pentru apeluri in aceeasi retea sau in alte retele de telefonie mobila si nu in cele fixe. De asemenea, abonatii de telefonie fixa refuza sa sune pe numere de mobile.

Pe piata de telecomunicatii din Bulgaria sunt 13 furnizori de telefonie. Piata operatorilor de cablu tv a fost estimata la 82,7 milioane euro anul trecut, in crestere cu 6% fata de 2005. Piata de furnizare de informatii si internet s-a majorat cu 26% la 72,7 milioane euro.

Operatorii locali au investit 417 milioane euro in retelele lor anul trecut, cu 14% mai putin decat in 2005. Investitiile de anul acesta au ajuns la 470 milioane euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si