Microsoft va cumpara compania Parlano, unul dintre cei mai mari furnizori de tehnologie care permite crearea de grupuri de dialog intre angajatii unei companii, Microsoft largindu-si astfel portofoliul de aplicatii pentru comunicare

Microsoft, lider mondial in productia de software, a anuntat intelegerea miercuri, fara a dezvalui termenii financiari si estimeaza ca achizitia se va finaliza in al patrulea trimestru al anului.

Programul produs de Parlano, MindAlign, a fost conceput initial pentru schimbului de informatii in timp real intre angajatii aceleasi companii aflati in locatii diferite.

Microsoft ales sa cumpere Parlano, deoarece softul MindAlign este deja folosit de companii puternice precum Putnam Investments sau Deutsche Bank AG, varianta producerii unui soft propriu fiind neprofitabila.

Microsoft intentioneaza sa includa aplicatia produsa de Parlano in viitoarea oferta "unified communication", care va oferi suport pentru comunicatii (telefonie, e-mail si mesagerie in timp real) prin intermediul retelelor de internet.

Aplicatia MindAlign va face parte din viitoarele produse Microsoft: Microsoft Office Communications Server si Microsoft Office Communicator.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si