Bruce Chizen, CEO-ul companiei Adobe System Incorporated, s-a declarat multumit de activitatea biroului din Romania dupa primul an de activitate si a declarat ca deocamdata in tara noastra se inregistreaza venituri foarte mici, insa spera ca acest lucru sa se schimbe in viitor.

Aflat la prima sa vizita in Romania, seful Adobe a declarat ca a cautat impreuna cu oficialii companiei “o oportunitate perfecta in Europa de Est” si sunt incantati ca i-au descoperit pe Bogdan Ripa si Alexandru Costin, fondatorii companiei de soft Interakt achizitionata de Adobe anul trecut. Cei doi romani ocupa acum functii in cadrul biroului Adobe din Bucuresti.

Bruce Chizen a declarat ca se doreste angajarea a 10-15 oameni semestrial, iar in biroul roman al companiei vor fi angajati, pana in 2008, inca 40 de oameni, astfel incat sa se ajunga la 100 de oameni in Romania.

Alexandru Costin, directorul general al Adobe Romania, a declarat ca se urmareste recrutarea tinerilor care obtin rezultate bune la scoala, chiar daca nu au experienta. Digby Horner, Senior Vice President Core Technologies, a dclarat ca 10 pana la 20 de procente dintre angajati nu au experienta in domeniu, de aceea se investeste mai mult in training-uri de specilizare, care se desfasoara atat in Bucuresti cat si in Statele Unite. Oficialul a refuzat sa precizeze un valoarea unui buget in acest sens, dar a spus ca Adobe are un program de internship, dar ofera si training tehnic, de leadership, quality engineering.

Chizen a spus ca Adobe se va concentra pe dezvoltarea aplicatiilor pentru dispozitive non-PC (telefoane, PDA-uri).

Adobe Systems Incorporated a inregistrat in al treilea trimestru fiscal 2007 o crestere a veniturilor de 41%, la 871,7 milioane dolari, fata de perioada similara a anului fiscal 2006, de 602,2 milioane dolari, depasind targetul de venituri stabilit intre 760 si 800 milioane de dolari.

Adobe Systems a raportat in al doilea trimestru fiscal din 2007 o crestere a veniturilor cu 24,2%, de 745,6 milioane dolari, si estimeaza pentru tot anul o crestere a veniturilor de 41%.


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si