Olympus este pregatit sa ofere 1,92 mld. dolari pentru preluarea Gyrus Group

Grupul nipon Olympus Corp a anuntat ca va lansa o oferta de preluare, in valoare de 935 milioane lire sterline (1,92 miliarde dolari), a producatorului britanic de instrumente medicale Gyrus Group, pentru a-si intari pozitia pe aceasta piata, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

Consiliul de administratie al Gyrus Group a recomandat oferta, ce se ridica la 630 pence pe actiune, a anuntat Olympus intr-un comunicat. Acest pret este cu 57,5% mai mare decat cotatia titlurilor Gyrus la inchiderea ultimei sedinte bursiere, de 400 pence pe actiune.

Olympus, care este cel mai mare producator de endoscoape medicale si unul dintre cei mai importanti fabricanti de aparate foto din lume, a declarat ca prin aceasta achizitie isi va extinde oferta de instrumente ce pot elimina sau trata tesuturile afectate, intr-un fel mult mai putin riscant decat prin chirurgia traditionala.

Cererea pentru instrumentele si procedurile de acest tip este in crestere din cauza majorarii costurilor pentru tratamente si imbatranirea populatiei din statele industrializate.

Gyrus este un actor important pe piata instrumentelor ce functioneaza pe baza frecventelor radio, a precizat Olympus.

Grupul nipon a adaugat ca aceasta trazactie va da nastere unui grup specializat pe sisteme medicale cu venituri de aproximativ 360 miliarde yeni (3,27 miliarde dolari).

Olympus a precizat ca va finanta aceasta achizitie prin numerar si credite.

"Operatiunile grupului Gyrus si cele ale diviziei medicale a Olympus sunt complementare intr-un grad foarte ridicat si sunt increzator ca acest parteneriat va genera sinergii substantiale si oportunitati pentru ambele firme", a declarat presedintele Olypus, Tsuyoshi Kikukawa, intr-un comunicat.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Tinder lansează apelurile video în aplicație
Setari Cookie-uri