Cumparaturi online record in SUA in ziua ôcyber-luniö

Consumatorii americani au cheltuit suma record de 733 milioane dolari pe cumparaturi efectuate online in cursul zilei denumite "cyber-luni", ce lanseaza in mod traditional sezonul de cumparaturi pentru Craciun efectuate prin internet in SUA, a declarat marti compania comScore, conform AFP.

Ziua de "cyber-luni" este denumita astfel din cauza "febrei" cumparaturilor ce caracterizeaza in mod traditional internautii americani dupa weekendul ce urmeaza Zilei Recunostintei.

In anul acesta, achizitiile online au inregistrat o crestere de 21% fata de anul 2006. "Ziua de 26 noiembrie 2007 reprezinta un record in ceea ce priveste cumparaturile online, insa credem ca anumite zile din perioada urmatoare vor depasi nivelul inregistrat in cyber-luni, achizitiile putand depasi pragul de 800 milioane dolari", a declarat presedintele compania comScore, Gian Fulgoni.

O suma de peste 10,7 miliarde dolari a fost deja cheltuita pe cumparaturi online de la 1 noiembrie, conform studiului consacrat tranzactiilor realizate in perioada sarbatorilor de Craciun in SUA, efectuat de comScore.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din sec╚Ťiunea IT & C »Setari Cookie-uri