Vanzarile Windows Vista: 100 de mil. dolari inainte de sarbatorile de iarna

Microsoft Corp a anuntat ca vanzarile sistemului de operare Windows Vista au depasit pragul de 100 de milioane dolari inainte de sezonul de cumparaturi de Craciun, datorita numarului mare de consumatori ce au cumparat calculatoare personale, informeaza Reuters, citat de NewsIn.

Cel mai mare producator de software din lume a anuntat depasirea acestui prag cu ocazia discursului presedintelui Microsoft, Bill Gates, la salonul Consumer Electronics Show din Las Vegas.

Intr-un comunicat oferit presei inainte de discursul lui Gates, compania a declarat ca nu a contabilizat inca vanzarile de sarbatori ale sistemului de operare Vista, refuzand sa precizeze data exacta cand a depasit pragul de 100 de milioane de dolari.

Sezonul de cumparaturi de sfarsit de an este in mod traditional unul bun pentru vanzarile de calculatoare personale.

La sfarsitul lunii septembrie, Microsoft vanduse 88 de milioane licente Vista, dupa ce la sfarsitul lunii iunie depasise nivelul de 60 milioane licente, informeaza Reuters.

Compania a lansat sistemul de operare Vista in ianuarie 2007.

Microsoft va lansa primul upgrade major pentru Vista, numit Service Pack 1 (SP1), in primul trimestru din 2008. Clientii corporativi asteapta de obicei lansarea primului Service Pack pentru a achizitiona un nou sistem de operare.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri