Vodafone Romania a preluat 66% din reteaua de retail GSM Proton Technologies, cu sediul in Radauti, judetul Suceava, unul dintre principalii parteneri de retail ai Orange Romania. Tranzactia a fost notificata Consiliului Concurentei in vederea obtinerii avizului, potrivit datelor emise de companie.
"Prin aceasta tranzactie, Vodafone Romania SA va dobandi partile sociale reprezentand 2/3 din capitalul social al Proton Tehnologies SRL. Proprietarul Proton Tehnologies SRL, Gabriel Cristian Sandu, va ramane implicat pe termen mediu ca asociat majoritar semnificativ, cu un pachet de 34 % din actiuni si va ocupa pozitia de manager la nivel executiv in cadrul Proton Tehnologies SRL", informeaza compania.

Tranzactia a fost notificata Consiliului Concurentei si asteapta avizul favorabil al institutiei. Proton Tehnologies SRL va deveni distribuitor exclusiv pentru produsele si serviciile Vodafone, dupa un proces de rebranding al magazinelor sale. Reteaua de distributie a Proton cuprinde 73 de magazine, cele mai multe fiind situate in judetele Suceava, Iasi, Brasov, Constanta, Cluj si in Bucuresti. Proton Tehnologies isi va pastra cei peste 200 de angajati.

Vodafone Romania, care a ingregistrat 8.807.859 de clienti la 31 decembrie 2007, este o divizie a Vodafone Group Plc., grup international de telecomunicatii mobile, cu divizii in 25 de tari, pe cinci continente si cu 252,3 milioane de clienti, la care se adauga alte 40 de retele partenere. Principalii competitori ai Vodafone pe piata de telecomunicatii mobile din Romania sunt: Orange, Cosmote si Zapp.

Orange Romania a semnat, ieri, un parteneriat cu MCS Communications, compania care detine reteaua de magazine Say, operatorul de telefonie mobila urmarind mentinerea capacitatii de distributie si atingerea unui segment cat mai larg de utilizatori.

"Reteaua Say, prin locatiile situate cu precadere in galeriile comerciale si mall-urile din Romania, va asigura prezenta serviciilor si produselor Orange la cele mai inalte standarde", potrivit unui comunicat Orange Romania.

MCS Communications este parte a grupului israelian Milomor Trade & Communication, care detine HAT Group Romania, importatorul telefoanelor mobile Samsung, si DTH Television, furnizorul serviciului de televiziune prin satelit Boom TV.

Creata in 2006, compania a preluat, in septembrie 2007, un numar de 46 de magazine din lantul Turbo Photo&GSM. In prezent, reteaua Say numara 63 de magazine.

Orange Romania distribuie produsele si serviciile prin intermediul a 77 de magazine proprii si 1.000 de magazine partenere.

"Vedem acest parteneriat ca pe unul strategic, care ne deschide noi perspective de piata atat din punctul de vedere al segmentelor aditionale de clienti, cat si al noilor abordari de business", a declarat directorul general al MCS Communications, Mihai Motora.

Orange Romania, primul operator de telefonie mobila din Romania dupa numarul de clienti, are in prezent 76 de locatii proprii si peste 1.000 de magazine partenere.

Operatorul, care a anuntat recent 10 milioane de clienti, investeste aproximativ 200.000 de euro intr-o locatie, au declarat, pentru Wall-Street, reprezentantii Orange Romania.

La sfarsitul lunii ianuarie, fondul spaniol de investitii Ged Capital a cumparat retailerul clujean de telefonie mobila Plus GSM, astfel ca Fonomat a devenit al doilea mare retailer GSM din piata romaneasca, dupa Germanos, si cel mai mare partener Orange Romania. Reteaua de magazine Fonomat numara aproximativ 100 de magazine si a fost creata prin integrarea retelelor Plus GSM, Dasimpex si GSM Land.

Compania isi propune pentru acest an o strategie de retail care urmareste dezvoltarea echilibrata a retelei de distributie, prin deschiderea unor noi magazine proprii, precum si mentinerea si consolidarea colaborarii cu retelele eficiente ale partenerilor sai.

Compania va reamenaja anul acesta magazinul Orange Concept Store din Bucuresti, astfel incat acesta sa se adapteze mai bine spatiului neconventional.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri