T-Mobile ar putea vinde 2 milioane de G1 pana la sfarsitul lui 2009

HTC, producatorul telefonului G1 ce foloseste sistemul de operare Android produs de Google, a anuntat ca se asteapta sa vanda aproape jumatate de milion de telefoane in trimestrul al patrulea al acestui an, scrie presa internationala.

Potrivit site-ului de stiri taiwanez CENS, compania HTC se asteapta ca primul telefon dotat cu Android sa genereze castiguri enorme in ultimul trimestru din 2008.

G1 a fost lansat saptamana trecuta si va fi vandut prin operatorul de telefonie mobile T-Mobile de la 22 octombrie pentru pretul de 179 dolari. Telefonul touchscreen a fost dezvoltat de Google, T-Mobile si HTC pentru a rivaliza cu mult popularul iPhone de la Apple, iar acesta va folosi reteaua de inalta viteza 3G pentru a oferi un acces rapid la Internet.

CENS, care citeaza surse din industrie, a anuntat ca T-Mobile planuieste sa comande intre 1,5 si 2 milioane de telefoane G1 de la HTC pana la sfarsitul lui 2009, iar aproximativ 500.000 sa fie vandute chiar in al patrulea trimestru al acestui an. In total, HTC se asteapta la vanzari de miliarde de dolari dupa comercializarea telefonului.

G1, pe langa suportul 3G, mai ofera acces la reteaua Wi-Fi, GPS, si o tastatura QWERTY. De asemenea, se poate accesa Android Market, o platforma de aplicatii pentru sistemul de oparare open-source Linux, unde o treime dintre dezvoltatori pot crea si oferi aplicatii care sa fie descarcate pe telefon. Aceasta “piata” ofera o experienta similara cu cea a AppStore de la iPhone, dar Google ofera aceste aplicatii fara taxa si aprobarea companiei dezvoltatoare.

In timp ce HTC se asteapta la un boom al vanzarilor alimentat de telefonul G1, ramane totusi incert daca va atinge cifrele stabilite de iPhone, care in primul trimestru a vandut 1 milion de telefoane din prima generatie in vara lui 2007 si la inceputul acestui an a vandut 1 milion de modele iPhone 3G inca din prima saptamana de la lansare.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Cine este Yves Maitre, noul CEO al HTC
Setari Cookie-uri