Vanzarile de laptop-uri au ajutat compania Intel sa realizeze unul dintre cele mai profitabile trimestre din punct de vedere financiar.

Veniturile au totalizat 9.2 miliarde $ in al doilea trimestru, cu 15% mai mult fata de anul trecut. Intel a realizat un venit net de aproximativ 2 miliarde $, cu o crestere de 16 procente fata de anul trecut, dar mai mic decat rezultatele anuntate de Intel in luna aprilie.
Intel estimeaza ca in urmatoarele trei luni va realiza venituri cuprinse intre 9.6 si 10.2 miliarde $.

Rapoartele realizate de IDC si Gartner releva faptul ca cererea pentru notebook-uri si computere la preturi mai mici a dus la o rata de distribuire mai mare decat s-a estimat in al doilea trimestru al acestui an.

Ultima platforma notebook a Intel, cu numele de cod Sonoma, este bazata pe procesorul Pentium M impreuna cu chipsetul Centrino. Mai mult de jumatate din procesoarele mobile distribuite de Intel sunt bazate pe noua arhitectura, desi aceasta are o vechime de doar trei luni.

De asemenea, Intel a mai specificat ca a distribuit cele mai multe chipseturi si memorii flash sub brandul propriu de pana acum.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Setari Cookie-uri