Microsoft prelungeste cu sase luni termenul de vanzare a licentelor de Windows XP

Compania Microsoft a hotarat prelungirea termenului de vanzare a licentelor pentru sistemul de operare Windows XP cu sase luni, timp in care retailerii pot oferi aceste licente ca optiune pentru sistemele noi achizitionate, potrivit informatiilor publicate pe site-ul de specialitate itnews.com, citat de NewsIn.

Desi compania a intrerupt vanzarile pentru licentele de Windows XP, vrand sa retraga produsul de pe piata, unii retaileri au primit acceptul de a vinde in continuare licente pentru sistemul de operare, ca o optiune "downgrade" sau la pachet cu alt software. Acest program demarat de Microsoft era programat sa se incheie la 31 ianuarie 2009.

Cu toate acestea, compania a decis sa extinda termenul limita pana sfarsitul lunii iulie, oferind furnizorilor inca sase luni pentru a oferi XP-ul la pachet cu sistemele lor, aceasta decizie neafectand vanzarea de Windows XP catre utilizatorii de sisteme low-end, ale caror configuratii nu suporta instalarea si rularea Windows Vista.

Potrivit itnews.com, aceasta decizie a Microsoft putea fi vazuta ca o alta scadere a interesului pentru sistemul de operare Windows Vista, aceasta cunoscand o rata scazuta de adoptie, chiar de la introducerea pe piata, in special in sectorul de business.

Microsoft a avut probleme in indepartarea multor utilizatori de vechiul Windows XP si redirectionarea catre Vista, majoritatea retailerilor inca avand comenzi mari pentru XP.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Averea lui Musk a crescut cu 5,2 miliarde de dolari numai în ultima săptămână
Setari Cookie-uri