Piata globala a telefoanelor mobile ar putea creste mai putin anul viitor decat ratele de estimari, dupa ce consumatorii refuza cumpararea de noi aparate din cauza problemelor economice ce se adancesc, potrivit analistilor citati de presa internationala.
In timp ce executivii din industrie spun adesea ca celularele sunt ultimul lucru la care consumatorii ar renunta pentru a salva banii, analistii citeaza ciclurile lungi de inlocuire a telefoanelor mobile si economiile instabile din intreaga lume estimeaza vanzari slabe in 2009.

Analistul UBS, Maynard Um, a injumatatit previziunea sa legata de cresterea globala a telefoanelor mobile in 2009, de la 6% la 3%, citand in special instabilitatea din Europa si America de Nord.

“Vom continua sa credem intr-o legatura stransa intre produsul intern brut si cresterea volumui de celulare”, a afirmat Um.

El a declarat ca UBS va reduce previziunile pentru produsul intern brut global al anului 2009 de la 2,8% la 2,2%, iar dupa parerea sa acest lucru va reduce estimarile pentru celulare.

Analistul de la JPMorgan, Ehud Gelblum, a fost mult mai optimist, desi si-a redus asteptarile pentru cresterea celularelor in 2009 la 6,1% de la 8,1%, si citeaza refuzul consumatorilor de a-si innoi telefoanele, in special in Europa si mai putin in China, care este una dintre tarile cu cea mai mare extindere a pietei de telefoanie mobila.

Liderul in productia de telefoane mobile Nokia a avertizat luna trecuta ca piata telefoanelor mobile ar putea fi afectata de increderea scazuta a consumatorilor in multe piete in acest an, iar compania a anuntat ca in trimestrul al treilea si-ar putea pierde din cota de piata pe care o are acum.

Um a declarat ca rezultatele din trimestrul al patrulea ale producatorului Nokia, care detine o cota de piata globala de aproximativ 40%, nu vor fi singurele care vor avea de suferit.

“In timp ce intram in trimestrul al patrulea, va deveni clar ca multi vanzatori de celulare se vor lupta cu problemele specificate de Nokia”, a declarat Um si alti analisti UBS.

“In timp ce Motorola si Samsung ar putea sa-si mareasca volumul de productie in trimestrul al treilea, credem ca mai tarziu aceste companii vor indica un pret de vanzare mic si marje de profit pe masura”, au mai adaugat analistii UBS.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri