Presedintele executiv al Google, Eric Schmidt, refuza invitatia presedintelui ales al Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, de a-l consilia in domeniul IT, scrie presa internationala.
Presedintele ales Barak Obama intentioneaza sa acorde un rol central dezvoltarii tehnologice si informationale pe parcursul mandatului sau, cum ar fi crearea unei baze de date medicale virtuale la nivel national.

In acest scop, Obama a creat o pozitie in cadrul viitorului sau cabinet - consilier tehnologic– cu rolul de a ajuta agentiile federale sa implementeze cele mai recente tehnologii si de a corela soctorul informational guvernamental cu cel privat.

In mass media s-au vehiculat numele unor posibil candidati: Eric Schmidt, CEO-ul Google si un sustinator declarat al lui Obama, Vint Cerf, un informatician American deseori numit “parintele Internetului”, sau Reed Hundt, fostul Presedinte al Comisiei de Comunicatii Americane.

Alte posibile optiuni pentru Obama sunt Jeff Bezos (CEO Amazon), Ed Felten (profesor de automatica la Princeton) sau Steve Ballmer (CEO Microsoft).

Intr-un interviu acordat in emisiunea “Mad Money”, Schmidt a declarat ca nu are nicio intentie de a isi parasi conducerea Google pentru un post in noua administratie. Schmidt l-a sustinut activ pe Obama pe parcursul campaniei prezidentiale, inclusiv prin aparitia in cadrul a numeroase evenimente ca reprezentant al presedintelui ales. Mai mult, CEO-ul Google face parte din Comitetul pentru Tranzitie Economica ce are rolul de a il consilia pe Obama in realizarea preluarii mandatului de la administratia Bush.

Membrii Comitetul, pe langa celelalte atributii, trebuie sa propuna solutii pentru criza financiara globala, care, in opinia lor, nu a fost administrate eficient de vechea administratie. Conform lui Schmidt, economia ar trebui stimulata pe anumite sectoare, cum ar fi cel energiei regenerabile (solara, eoliana si geotermala) care ar oferi Statelor Unite independenta energetica.

De asemenea, investitiile in tehnologia ecologica pot revitaliza economia americana. Schmidt a oferit ca exemple promovarea automobilelor-hibrid sau reprofilarea muncitorilor someri din industria auto.

Hundt, o variant de rezerva pentru aceasta functie, este recomandat de experienta lui politica si legislativa, pe cand Bezos sau Ballmer pot aduce prin ITul federal la nivelul pietei private.

Indiferent cine va fi noul membru al cabinetului lui Obama, domeniul informatic se va dezvolta semnificativ. Presedintele ales a promis in campanie sa reformeze sistemul medical american prin alocarea a 10 miliarde de dolari in decursul a 5 ani pentru crearea unei baze de date medicale virtuale la nivel national.

Beneficiarii fondurilor guvernamentale ar putea fi companii de IT care lucreaza in sistemul medical, precum Athena Health, Allscripts sau EDS (parte a Hewlett Packard).

Planurile de dezvoltare tehnologica ale presedintelui ales includ digitalizarea informatiilor guvernamentale de interes public si extrinderea retelelor de internet prin cablu cu scopul de a oferi tuturor americanilor posibilitatea de a avea acces la internet.

Obama intentioneaza sa creeze un Fond Universal al Serviciilor de Telecomunicatie, prin care consumatori de pe teritoriul Statelor Unite sa aiba acces egal si preturi similare pentru servicii de telefonie, acces la internet etc. Companiile de telecomunicatii vor fi stimulate prin reduceri de taxe si imprumuturi cu dobanda preferential.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri