Cristian Copil, presedintele sindicatului, a declarat ca, desi initial a cerut majorari de 50%, este multumit de rezultate, dupa cum informeaza NewsIn.

"Daca e sa calculam procentul de 8,1% de la 1 decembrie, cu cel de 6,5% din 1 aprilie anul viitor, si daca adaugam si sporul de prezenta, care procentual inseamna 8,2-8,3%, am obtinut peste 22% majorari salariale", a declarat Copil.

Potrivit acestuia, motivul pentru care Nokia Romania nu a fost de acord sa majoreze mai mult salariile angajatilor de la Jucu se leaga de criza economica de la nivel mondial.

Citeste si:

"Daca tinem cont de situatia actuala total nefavorabila de la nivel mondial, de faptul ca Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca Cluj a anuntat peste 4.000 de disponibilizari la nivelul judetului, putem sa ne declaram partial satisfacuti de negocierile salariale", a mai spus Cristian Copil, adaugand ca din informatiile pe care le detine, Nokia Romania nu are de gand sa faca disponibilizari.

Cristian Copil a mai spus ca fabrica Nokia de la Jucu, judetul Cluj, are circa 1.800 de angajati, iar salariul mediu brut este de 833 de lei.