Potrivit datelor comScore, numarul de utilizatori care au descarcat cel putin un joc de pe propriul telefon in 2008 a fost 8,5 milioane, ceea ce reprezinta 3,8% din numarul total de abonati telefonici, indicand o crestere de 17% in descarcarile de jocuri.

Aproape 24% din jocurile descarcate pentru telefoane sunt facute de proprietarii de iPhone. Cifrele comScore indica faptul ca 32,4% din utilizatorii de iPhone au descarcat cel putin un joc. iPhone conduce
acest top deoarece este in voga, dispune de un procesor puternic, de ecran tactil si de capacitati 3D.

Un alt motiv pentru care descarcarile de jocuri pe iPhone sunt in crestere este extinderea magazinului virtual App Store, care ajuta utilizatorii sa ofere, sa cumpere, sa descarce si sa instaleze jocuri mult mai usor pe iPhone decat pe alte platforme. Dezvoltatorii de jocuri populari precum Electronic Arts, LucasArts si Sega vizeaza exploatarea acestei piete.

Comentand despre formula de succes a iPhone, analistul comScore, Mark Donovan, a declarat ca “dupa ce telefoanele mobile au evoluat intr-o platforma buna pentru joc si vanzare de jocuri, producatori de jocuri au imbunatatit oferta, prin construirea unei baze mai largi”.