"Anul 2008 a fost unul bun. Am inregistrat un avans considerabil fata de 2007 pe toate gamele de produse pe care le distribuim, iar noile marci intrate in portofoliu (Creative, Genius, Citizen, Fujitsu) s-au bucurat de un interes crescut din partea partenerilor. Segmentul cu cea mai importanta crestere este cel al memoriilor externe si cel al accesoriilor/perifericelor PC", a declarat Vlad Dumitru (foto), directorul general al Combox Delivery.

In plus, pe mediile optice de stocare s-a observat o stagnare a business-ului, indusa si de comprimarea pietei la nivel global, potrivit acestuia.

Pentru 2009, compania nu va fixa un target privind cifra de afaceri, ci doar de crestere usoara a nivelului de profitabilitate.

"Evolutia pietei in 2009 este incerta, plaja de previziuni se intinde de la stagnare pana la scaderea cu 40%. Totusi, criza ar putea avea unele efecte ciudate, precum cresterea accelerata a preturilor datorata unor falimente ale marilor producatori si micsorarii ofertei", spune Dumitru.

Citeste si:

Acest lucru ar putea duce la stoparea erodarii preturilor, atat de comuna in anii anteriori. Mai mult, conform opiniei sale, reducerea personalului si inasprirea procedurilor interne ale companiilor cer o investitie in infrastructura IT.

"Aceste lucruri pot stimula piata. In ceea ce ne priveste, suntem destul de optimisti . Traditional, suntem unul din distribuitorii cu cel mai agresiv nivel de pret de pe piata, iar anul acesta pretul va fi factorul cheie. Acoperim acum aproximativ 50% din retelele de retail si avem resursele financiare si logistice pentru cresterea acestui procent", a adaugat seful Combox Delivery.

Combox Delivery a incheiat prima jumatate a anului 2008 cu o cifra de afaceri de peste 5 milioane dolari, dublu fata de aceeasi perioada a anului anterior. In vara anului trecut, compania isi revizuise estimarile privind cifra de afaceri pentru 2008 la 12 milioane dolari, mizand pe o crestere cu 30% in S2 comparativ cu S1.

Combox Delivery distribuie la nivel national o gama larga de produse IT prin peste 800 reselleri - companii active din domeniul IT si prin lanturile de retail. Marci distribuite: Aiptek, Gembird, Grundig, HP, InfiniMax, LG, Mecmar, Miyako, Serioux, Silicon Power, VMARK, VMK, Zioncom.