Compania olandeza Philips Electronics NV, cel mai mare producator european de electrocasnice, a afisat marti pierderi de 57 milioane euro (76 milioane dolari) pe primul trimestru din 2009, din cauza scaderii cererii, in contextul actualei crize economice, relateaza Bloomberg.

In aceeasi perioada a anului trecut, compania inregistrase un profit net de 294 milioane euro. Analistii chestionati de Bloomberg estimasera pierderi de 20 milioane euro in acest prim trimestru, scrie NewsIn.

De asemenea, potrivit Reuters, compania a anuntat ca va accelera masurile de restructurare in trimestrul urmator, in timp ce directorul financiar al grupului, Pierre-Jean Sivignon, a declarat pentru postul american de televiziune CNBC ca nu va implementa alte actiuni de reducere a numarului angajatilor, peste cele 6.000 de concedieri anuntate anterior in 2009.

Actiunile Philips s-au depreciat cu 19% anul acesta, fata de scaderea cu 14% a indicelui DJ Stoxx 50.

Saptamana aceasta, multe dintre marile companii internationale vor afisa rezultatele financiare pe primul trimestru. Astfel, banca Goldman Sachs a anuntat astazi un profit de 1,66 miliarde dolari, sau 3,39 dolari/actiune, in trimestrul incheiat in 27 martie, comparativ cu estimarile analistilor, de 1,49 dolari/actiune, in timp ce veniturile au urcat cu 13%, la 9,43 miliarde dolari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si