Astfel, parintii care achizitioneaza un abonament sau o cartela reincarcabila pentru copiii lor au acum posibilitatea sa filtreze accesul acestora la site-urile WAP si Internet cu continut pentru adulti. Activarea si dezactivarea filtrului se poate face gratuit, prin apel la Serviciul Clienti sau prin vizita in magazinele proprii.

De asemenea, Orange pune la dispozitia parintilor si a celor care au in ingrijire copii un ghid complet de sfaturi practice si de informatii utile referitoare la serviciile de telefonie mobila.

In anul 2008, Orange a semnat un Cod de Conduita prin care si-a luat angajamentul sa ofere solutii practice pentru utilizarea in conditii sigure a continutului furnizat pe telefonul mobil. Codul de Conduita are caracter de autoreglementare, fiind puternic sustinut la nivel european de Asociatia GSM si de Comisia Europeana.

Conform datelor furnizate de Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii, la sfarsitul anului 2008, in Romania existau 28,6 milioane de clienti de telefonie mobila si 5,21 de milioane de conexiuni de acces la Internet, tara noastra avand una dintre cele mai dinamice rate de crestere din Europa in ceea ce priveste accesul la Internet.