Nokia a lansat mult asteptatul magazin online de soft-uri si aplicatii Ovi Store, pentru a urmari succesul atins de App Store lansat de compania Apple.
Nokia a anuntat ca a inceput sa mute Ovi Store catre productia de server-e, pregatindu-se pentru lansarea la nivel global, magazinul fiind deschis pentru utilizatorii a cateva modele de telefoane din Australia si Singapore.

Nokia a mai anuntat ca in aceasta saptamana va deschide magazinul in toata lumea, scrie publicatia Economic Times.

Pentru a acoperi cererea scazuta de telefoane mobile, Nokia a construit un nou model de afacere bazat pe serviciile de telefonie mobila prin Internet (jocuri, harti etc.), dar a redus planurile de investitii din cauza scaderii si se axeaza pe dezvoltarea furnizarilor de servicii.

App Store de la Apple s-a dovedit extrem de popular, cu descarcarea a un miliard de aplicatii in mai putin de un an, iar companiile IT si operatorii de servicii mobile urmaresc o felie din aceasta piata.

“Ovi Store este pentru Nokia ultima sansa, dupa ce N-Gage si “Comes with Music” sunt in acest moment codasele acestei industrii”, a declarat analistul Global Crown, Tero Kuittinen.

Jocurile si muzica au reprezentat varful de sulita pentru avantul serviciilor Nokia, dar oferta de jocuri a avut putin succes. De asemenea, oferta de muzica bogata, care inseamna descarcari gratuite de muzica pentru fiecare telefon vandut, nu s-a bucurat de un numar mare de clienti.

De asemenea, Nokia va vinde jocuri si muzica prin Ovi Store.

Compania de cercetare Strategy Analytics a preconizat ca valoarea pietei de continut mobil, care include jocuri, tonuri de apel, clip-uri, alerte de text si browser-e web, va creste cu 15% in acest an, la 62 miliarde dolari.

Magazinul va combina canalele de distribuire a soft-urilor cu serviciul “Download!”, care a fost pre-instalat in mai mult de 200 milioane de telefoane. Totusi, doar o parte din aceste telefoane l-au folosit pentru a cumpara un program prin acest serviciu.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Jobful și Oracle, parteneriat pentru o soluție de digitizarzare a recrutării
Setari Cookie-uri