Nokia a lansat mult asteptatul magazin online de soft-uri si aplicatii Ovi Store, pentru a urmari succesul atins de App Store lansat de compania Apple.
Nokia a anuntat ca a inceput sa mute Ovi Store catre productia de server-e, pregatindu-se pentru lansarea la nivel global, magazinul fiind deschis pentru utilizatorii a cateva modele de telefoane din Australia si Singapore.

Nokia a mai anuntat ca in aceasta saptamana va deschide magazinul in toata lumea, scrie publicatia Economic Times.

Pentru a acoperi cererea scazuta de telefoane mobile, Nokia a construit un nou model de afacere bazat pe serviciile de telefonie mobila prin Internet (jocuri, harti etc.), dar a redus planurile de investitii din cauza scaderii si se axeaza pe dezvoltarea furnizarilor de servicii.

App Store de la Apple s-a dovedit extrem de popular, cu descarcarea a un miliard de aplicatii in mai putin de un an, iar companiile IT si operatorii de servicii mobile urmaresc o felie din aceasta piata.

“Ovi Store este pentru Nokia ultima sansa, dupa ce N-Gage si “Comes with Music” sunt in acest moment codasele acestei industrii”, a declarat analistul Global Crown, Tero Kuittinen.

Jocurile si muzica au reprezentat varful de sulita pentru avantul serviciilor Nokia, dar oferta de jocuri a avut putin succes. De asemenea, oferta de muzica bogata, care inseamna descarcari gratuite de muzica pentru fiecare telefon vandut, nu s-a bucurat de un numar mare de clienti.

De asemenea, Nokia va vinde jocuri si muzica prin Ovi Store.

Compania de cercetare Strategy Analytics a preconizat ca valoarea pietei de continut mobil, care include jocuri, tonuri de apel, clip-uri, alerte de text si browser-e web, va creste cu 15% in acest an, la 62 miliarde dolari.

Magazinul va combina canalele de distribuire a soft-urilor cu serviciul “Download!”, care a fost pre-instalat in mai mult de 200 milioane de telefoane. Totusi, doar o parte din aceste telefoane l-au folosit pentru a cumpara un program prin acest serviciu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri