Vodafone a anuntat ca intentioneaza sa prezinte la inceputul anului viitor o tehnologie de acces la date care este mai rapida decat retelele 3G actuale.

Vodafone intentioneaza sa lanseze pentru testare tehnologia High-Speed Packet Access (HSDPA) la inceputul anului viitor, iar versiunea finala comerciala este programata pentru sfarsitul anului viitor.
HSDPA deja ofera rate de download a datelor de 1.6 Mbps si teoretic poate atinge 7Mbps cu upgrade-urile viitoare.

Nu este clar ce rate de acces comercial va oferi Vodafone clientilor ce utilizeaza HSDPA, deoarece operatorii de obicei nu ofera vitezele maxime posibile odata cu noile tehnologii de acces. Totusi, Vodafone va depasi actulala rata maxima de transfer de 384kbps oferita in actualele sale retele 3G.

HDSPA va fi oferita initial utilizatorilor business prin carduri de date mobile pentru laptopuri, care au fost primele produse comerciale oferite de Vodafone in retelele sale 3G, cu mai bine de 18 luni in urma. Vor urma telefoanele HSDPA.

Vodafone a declarat ca a vandut 4.35 milioane de telefoane si dispozitive 3D. Cifra include aproximativ 400.000 de carduri de date laptop 3G/GPRS.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Cum arata Digi in comparatie cu alti 10 jucatori majori din Europa
Setari Cookie-uri