Compania americana de licitatii prin internet eBay Inc. a afisat un profit net de 327,3 milioane dolari, sau 25 centi/actiune, in al doilea trimestru din 2009, peste estimarile analistilor, ceea ce a dus la o apreciere a actiunilor cu peste 3%, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

In perioada similara din 2008, eBay afisase un profit net de 460 milioane dolari, sau 35 centi pe actiune.

In trimestrul analizat, valoarea totala a bunurilor vandute, excluzand autovehiculele, a scazut cu 10%, dupa o scadere cu 16% in primele trei luni ale anului.

Excluzand articlele exceptionale, eBay a avut castiguri de 37 centi/actiune, in timp ce analistii chestionati de Reuters estimasera castiguri de 36 centi/actiune.

Veniturile au scazut cu 4%, la 2,1 miliarde dolari. Analistii de pe Wall Street se asteptau la o scadere a veniturilor cu 9%, sau 1,99 miliarde dolari.

Compania de licitatii online a anuntat ca se asteapta la castiguri ajustate per actiune de intre 34 si 36 centi in trimestrul urmator, in timp ce analistii asteapta castiguri de 35 centi/actiune.

Titlurile eBay s-au scumpit cu 3,3%, la 21,10 dolari/actiune, dupa ce inchisesera sedinta burseiera pe platforma de tranzactionare Nasdaq la 19,45 dolari/actiune.


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
La 4 luni de la intrarea in Romania, prima achizitie a VTEX