Gecad Technologies, producatorul solutiei de mesagerie electronica Axigen, care a inregistrat anul trecut afaceri de 551.000 de euro si pierderi de 978.000 de euro, va ajunge pe break even la sfarsitul acestui an sau inceputul lui 2010, potrivit informatiilor companiei.
„Estimarile de vanzari pentru 2009 sunt de un milion de euro, principalul obiectiv de afaceri in semestrul II fiind atingerea acestui nivel. Ne dorim obtinerea profitului, dar nu se va intampla in 2009. Vrem sa aducem cheltuielile si veniturile la acelasi nivel cat mai curand. Acest lucru se va intampla fie la sfarsitul anului 2009, fie la inceputul anului 2010”, a declarat, pentru Wall Street, Oana Bornaz (foto), director executiv al Gecad Technologies, divizie a grupului Gecad detinut de Radu Georgescu.

Anul trecut cifra de afaceri a companiei a crescut cu aproximativ 300.000 de euro fata de 2007, iar pierderile au scazut cu in jur de 170.000 de euro.

In primul semestru al acestui an, Gecad Technologies a rulat afaceri de 250.000 de euro, cu aproximativ 10% mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut, insa din cauza amanarii unor proiecte evolutia este mai mica decat estimarile conducerii companiei de la sfarsitul lui 2008.

Pentru a se adapta contextului economic dificil, Oana Bornaz s-a concentrat pe pietele emergente, localizarea produselor si a sitului web , pe incheierea de parteneriate strategice, printre care cel din toamna 2008 cu Hostway Romania, restructurarea echipei si obtinerea certificarii ISO 9001.

Parteneriatul cu filiala locala a Hostway, una dintre cele mai importante companii de hosting globale a dus la crearea gamei de servicii Hosted Axigen, care se adreseaza in special companiilor mici si mijlocii, Flaviu Radulescu, directorul general al Hostway Romania estimand aproximativ 1.000 de clienti pe acest segment.

Investitia a fost de aproximativ 30.000 de euro si a apartinut in mare parte Hostway.

Pana la sfarsitul anului, Gecad Technologies va mai lansa un pachet de servicii pentru piata internationala care se va adresa furnizorii de servicii internet.

Compania are peste 200 de parteneri in aproximativ de tari, in crestere cu 30% fata de anul trecut, regiunea cea mai importanta fiind Europa (fara Romania) care in 2008 a insemnat aproximativ 50% din vanzarilor Axigen.

„Romania a avut o pondere de aproximativ 10% din cifra de afaceri a Gecad Technologies, restul de 40% fiind impartite intre Asia, cele doua Americi si Orientul Mic si Mijlociu” a explicat Bornaz, adaugand ca in aceste an procentele vor fi asemanatoare celor din 2008.

Din grupul Gecad lansat de Radu Georgescu in 1992 mai fac parte companiile Gecad Net (servicii de securitate IT), Gecad ePayment si Avangate (comert electronic) si Gecad Software (servicii de business).

Gecad Software este prima companie a grupului si cea care a lansat in 1994 produsul RAV Antivirus cumparat in 2003 de Microsoft.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri