Anuntul LG de lansare a primului terminal Android a fost facut la doar o saptamana dupa ce compania, care detine a treia pozitie pe piata terminalelor mobile la nivel global, a anuntat ca va introduce in urmatoarele saptamani trei noi modele de smartphone-uri cu sistem de operare Windows Mobile.

Noul LG-GW620 are ecran complet tactil de 3'' si tastatura Qwerty glisanta. Smartphone-ul foloseste un sistem de operare care a fost creat de la zero pentru a fi compatibil cu un numar mare de aplicatii si servicii dezvoltate de Google special pentru a fi utilizate pe terminalele mobile.

"Obiectivul nostru este sa oferim o gama mare de terminale din categoria smartphones pentru a oferi consumatorilor posibilitatea de a-si alege terminalul potrivit. Telefonul Android este doar unul dintre modelele smart pe care intentionam sa le introducem in intreaga lume in anii care urmeaza", a declarat Skott Ahn, presedinte si CEO al companiei Mobile Communication a LG Electronics.

Alaturi de modelul Android, LG a anuntat in luna septembrie a acestui an ca va introduce cel putin 13 modele de terminale smartphone in urmatoarele 16 luni, cu sistemul de operare Windows Mobile. Ultima versiune, 6.5, a fost recent anuntata in urma cu o saptamana.

Modelul LG-GW620 va fi disponibil din octombrie in mai multe piete din Europa. In Romania nu se poate confirma o data exacta de lansare a terminalului.

Pretul terminalului nu poate fi inca dezvaluit, potrivit reprezentantilor companiei.