Fata de anul precedent, cea mai mare crestere a traficului in roaming a fost inregistrata pentru Italia, in timp ce anul trecut, Grecia a fost cea mai populara destinatie de vacanta in randul clientilor Cosmote. In acelasi timp, numarul utilizatorilor de roaming a crescut cu 136% in perioada iunie - august 2009, comparativ cu vara anului 2008.

Statisticile companiei mai releva faptul ca traficul de date a inregistrat o crestere semnificativa, de 310% comparativ cu vara anterioara, datorita adaugarii de noi parteneri pentru serviciile GPRS si scaderii tarifelor. In acelasi timp, utilizatorii Cosmote au folosit si serviciile de voce si SMS mai mult, cresterile inregistrate pe aceste segmente fiind de 184%, respectiv 226%, comparativ cu perioada iunie - august 2008.

In perioada septembrie 2008 - august 2009, COSMOTE a introdus in lista destinatiilor de roaming exotice 14 noi tari: El Salvador, Qatar, Andorra, Angola, San Marino, Noua Zeelanda, Honduras, Insulele Virgine Britanice, Maldive, Nepal, Papua Noua Guinee, Gabon, Panama si Insula Jersey. In plus, in iulie 2009, Cosmote a devenit primul operator mobil din Romania care a semnat un acord de roaming cu Nepal. Serviciul este oferit impreuna cu partenerul Cosmote din Nepal, Spice Nepal Private Ltd .