"In aceasta vara au fost semnalate incidente in trei state - Franta, Marea Britanie si Germania. Analizele sunt in curs. Daca una dintre tari declara ca aceste produse sunt periculoase voi cere retragerea lor de pe piata", a declarat comisarul european pentru protectia consumatorilor, Meglena Kuneva, relateaza AFP, potrivit NewsIn.

CE admite, totusi, ca "nu a mai fost semnalat niciun nou incident". "La ora actuala, nu exista nici o dovada ca ar fi riscante pentru sanatate", au subliniat colaboratorii comisarului, insa Meglena Kuneva a insistat ca "trebuie sa fim 100% siguri ca produsul nu este periculos".

"Suntem in contact cu autoritatile nationale si cu producatorul. Asteptam raspunsurile pentru a trage concluziile. Vom vedea daca este necesar sa intervenim si, daca trebuie, va conta prea putin compania implicata sau reputatia acesteia. Retragerea (unui produs, n.r.) este o decizie serioasa. Am luat deja o masura similara de trei ori si nu voi ezita sa o fac si a patra oara", a mai spus comisarul UE.

Apple sustine ca nu exista niciun defect la fabricarea iPhone, pretinzand ca telefoanele implicate in incidente au suferit "o presiune externa", ca urmare a unui soc.